Boyabatlı genç girişimci 30 bin fidelik çilek yetiştiriciliği projesini hayata geçirdi

Boyabatlı genç girişimci 30 bin fidelik çilek yetiştiriciliği projesini hayata geçirdi

Boyabatlı genç girişimci 30 bin fidelik çilek yetiştiriciliği projesini hayata geçirdi

Sinop’un Boyabat İlçesinde genç girişimci İrem Nur Ulutaş Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genç girişimcilere sunduğu projeden faydalanarak 30 bin fidelik çilek yetiştiriciliği projesini hayata geçirdi.

Boyabat’ta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Genç girişimcileri desteklemek amacıyla başlattığı projeden Boyabatlı genç çiftçi İrem Nur Ulutaş yararlandı. Ulutaş 6 dekar alanda 30 bin fidelik çilek yetiştiriciliği projesini hayata geçirdi. Boyabat Osman Köyü mevkiinde kurulan işletmeden 15 ton üzerinde ürün bekleniyor.

Boyabat İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta İrem Nur Ulutaş’ı ziyaret ettiler. Kaymakam Yılmaz ‘’ Genç Üreticimiz Boyabat Çattepe Köyünden İrem Nur Ulutaş örnek bir projeye imza attı. Kendisine bol ve bereketli kazanç diliyoruz.’’ dedi

Boyabat İlçe Tarım ve Orman  Müdürü Murat Usta konuya ilişkin yaptığı açıklamada  ‘’ İlçemizde 6 dekar alanda 30 bin fide kullanılarak açıkta çilek yetiştiriciliği projesi hayata geçirildi. IFAD (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) tarafından finanse edilen 226.000 TL maliyetli ve % 100 hibeli olarak gerçekleştirilen projede mayıs ayında hasata başlanılması planlanmakta olup sezonda 15 ton üstünde ürün hedefi beklenmektedir.’’ İfadelerine yer verdi.

Genç girişimci İrem Nur Ulutaş yapılan desteklemenin çok yerinde ve teşvik edici olduğunu ifade ederek ;  ‘’ Sinop Boyabat Çattepe Köyü’nde ikamet ediyorum. 26 yaşındayım Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. Çilek üretimine merakım çevremden dolayı oldu, genç girişi desteklerinden yararlanarak böyle bir yer kurma fikri doğdu.  3 yıla yakın özel sektörde çalıştım özel sektörün bana göre olmadığını anladım.  Tarımla uğraşmayı seviyorum ailem destek oluyor en büyük destekçim ailem. 6 dönüm alanda yapıyorum yeni dikim yaptım. 2024 yılı mayıs ayında inşallah toplamaya başlayacağım. 2022 yılında Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP)’tan haberdar oldum.Kasım ayında projenin bir haftalık kursuna katıldım kursunu bitirdikten sonra hak kazandığımı söylediler ve bu tarlayı yaptım. Böyle güzel ve genç girişimcileri destekleyen projelerde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. ‘’ dedi.

- Boyabat Sesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115