Boyabat’ta yaya önceliğine görsellerle dikkat çekiliyor

Boyabat’ta yaya önceliğine görsellerle dikkat çekiliyor

Boyabat’ta yaya önceliğine görsellerle dikkat çekiliyor

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çalışmalarına devam eden Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri yaya önceliğine görsellerle dikkat çekiyor.

Sinop’un Boyabat İlçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri tarafından yaya yollarının vatandaşlar tarafından daha güvenli bir şekilde kullanılması ve sürücülerin yaya yollarını önceden fark etmeleri amacıyla farkındalık çalışmaları devam ediyor. 

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Önce Yaya’ görselleri ilçe  genelinde sürücülerin görebileceği şekilde trafik ışıklarının olmadığı yaya ve okul geçitleri önünde Boyabat Karayolları ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla yerlerini almaya başladı.

Trafik Ekipleri bu çalışmalara ek olarak yaya  önceliğinin kırmızı çizgileri olduklarını belirterek, kurala uymayan sürücülere 1979 TL para cezası uygulandığını ifade ettiler.

- Boyabat Sesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 7 ay Önce

YAYALARDA KURALLARA UYACAK MI?

vatandaş
vatandaş - 7 ay Önce

Keşke belediye de ortadaki çiçeklikleri kaldırıp yüksek demir çit yapsa çiçeklerin üzerinden yaya yola atlıyor her noktadan ...Ayrıca yol temizleme aracı ile yolun kenarlarındaki kumlarda temizlense boyabat sahipsiz gibi

SIRADAKİ HABER

banner115