Boyabat Tso'da ''Nefes Kredisi'' toplantısı yapıldı

Boyabat Tso'da ''Nefes Kredisi'' toplantısı yapıldı

BOYABAT TSO'DA NEFES KREDİSİ TOPLANTISI YAPILDI
 
2020 yılı TOBB Nefes Kredisi lansmanını gerçekleştirmek üzere Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Genç ve Denizbank Boyabat Şube Müdürü Ali Doruk ortak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Başkan Abdullah Genç virüsün  etkilerini azaltmak için çok çeşitli tedbirler alındığı ifade ederek şu ifadeleri kullandı;"Hepimizin malumu olduğu üzere yaşamakta olduğumuz küresel salgın hastalığın etkileri dünya ekonomisini olumsuz etkilemektedir.Türkiye ekonomisi üzerinde de ciddi baskı oluşturan Koronavirüs’ün etkilerini azaltmak için devletimiz çeşitli tedbirler almaya devam etmektedir.
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde Türk iş dünyasının temsilcileri olarak böylesine zorlu süreçlerde her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduk.Geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiğimiz ve finansmanda bir inovasyona imza attığımız “Nefes Kredisi” projeleri ile üyelerimize destek sağladık.Bugün içinde bulunduğumuz zor günleri birlikte aşabilmek için TOBB’un öncülüğünde 365 oda ve borsa kaynaklarımızı bir araya getirerek ekonomimize yeni bir nefes olmak için elimizi taşın altına koymuş bulunuyoruz.
 
Nefes Kredisi 2020 yılında anapara ve faiz ödemesiz olacaktır. Yani önümüzdeki 8 ay boyunca taksit ödemesi yok. Ödemeler Yıllık %7,5 faiz ile 2021 yılında 12 taksitle yapılacak ve tüm sektörler yararlanabilecek. Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri bu kapsamda yaklaşık 5,6 milyon TL’lik bir kredi hacminden istifade edebileceklerdir.
 

Geçmiş yıllarda nefes kredisi projelerinin ortaklarından olan Denizbank, bu projeye de destek veren tek özel banka olarak bir kez daha ülkemize ve ekonomimize olan desteğini göstermiş oldu.
 
Bu vesile ile Şube Müdürümüz Ali Doruk aracılığıyla Denizbank’a ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Nefes kredisinin ülkemize ve iş dünyamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum''


Daha Denizbank Boyabat Şube Müdürü Ali Doruk konuyla ilgili ayrıntıları belirterek "Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Genç’in de ifade ettiği gibi, Denizbank önceki yıllarda Nefes Kredisi projelerinde yer almış finansmanın işletmelere aktarılması noktasında üstlendiği sorumluluğu hakkıyla yerine getirmişti.
 

Bu yıl da malum koronavirüs süreci sebebiyle başlatılan Nefes Kredisi projesine destek veren tek özel banka olarak, ülkemize ve insanımıza karşı olan sorumluluğumuzu bir kez daha yerine getirmek üzere kolları sıvadık.
 
Başkanımızın da ifade ettiği gibi kredinin 2020 yılında herhangi bir ödemesi bulunmuyor. Taksitler 2021 yılında %7,5 faiz oranıyla 12 taksit olarak geri ödenecek ve yine Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından %80 oranında Hazine kefaleti sağlanacak.
 
Vergi dairesi ve SGK borcu yoktur yazısı istenmeyecek, ilave maddi teminat da talep edilmeyecek. 50 bin lira kullanacak olanlardan 150 TL, 100 bin lira kullanacak olanlardan 300 TL banka masrafı ve KGF kefaleti için mevzuat gereği %0,75 komisyon dışında ek masraf ve komisyon alınmayacak.

 
Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri Odalarından alacakları ve üzerinde “TOBB Nefes Kredisi içindir” ibaresi bulunan faaliyet belgeleri ile şubemize müracaat edebilecekler.
 
Bende, Denizbank ve şubem adına TOBB ve Oda/Borsa camiası ile gerçekleştirilen yeni nefes kredisi projesinin işletmelerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

-Boyabat Sesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayhan cabuk
Ayhan cabuk - 4 yıl Önce

Banka borcu olanlat

SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138