Boyabat'ta "Zifri Azap" Filminin Galası Yapıldı.

Çekimleri Boyabat'ta yapılan "Zifri Azap" filminin galası, yapımcı ve oyuncuların da katılımıyla Boyabat ilçesinde yapıldı.


Boyabat'ta "Zifri Azap" Filminin Galası Yapıldı.

Çekimleri Boyabat'ta yapılan "Zifri Azap" filminin galası, yapımcı ve oyuncuların da katılımıyla Boyabat ilçesinde yapıldı.

Çekimleri Boyabat’ta yapılan senaryosunu Özlem Bölükbaşı'nın yazdığı, yönetmenliğini Haydar Işık, genel koordinatörlüğünü Cem Başaran Aksan ve yapımcılığını Serkan Özdemir'in üstlendiği, Ümit Acar, Ayberg Yılmaz, Gülfer Sarıgül, Burhan Çelik, Özge Pirçek, Ömer Konakçı, İrem Alhan, Mehmet Aydoğmuş, Ömer Baran ve Yağmur Demirci'nin rol aldığı Zifir-i Azap Filminin galası Boyabat Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi Sinema Salonunda yapıldı. 

Filmin gösterimi öncesinde yapılan tanıtım ve söyleşi bölümünde konuşan Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat'ın bir tarih, kültür ve medeniyet kennti olduğunu ve izlerini taşıdığını söyledi. Maviş konuşmasına devamla "Böyle bir filmin Boyabat'ta çekilmesinden dolayı çok mutluyum. Dün itibariyle Zifri Azap isimli filmimiz Türkiye'nin 135 salonunda vizyona girdi. Bu gün Ankara ve İstanbul'un önemli salonlarının hepsinde gösterime girmiş. Bu da güzel bir proje için, güzel bir göstergedir. Ben bu başarılı eseri ortaya çıkaran tüm emektarlara, emeği olanlara teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Filmin sponsorlarından Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, bu akşam Boyabatımızla tekrar gurur duyuyorum diyerek başladığı konuşmasında "Filmin tüm ekibi, çekimler sonrası Boyabat'tan ayrılırken 'Boyabat bize sahip çıktı, Boyabat bizi çok sevdi" dediler. Ben Boyabat'ı sevdiren Boyabatlılar'a çok teşekkür ediyorum. Boyabat daha keşfedilmemiş, bakir bir boyabat, doğal bir sinema platosu gibi. Sinema demek bizim yaşantımızın, oyunlarımızın, hikayelerimizin, şakalarımızın perdeye yansımasıdır.

Şehir sadece apartmanları, yolları, avmleri olan bir yer değildir. Şehir, ruhu olan, sanatı olan, hikayesi olan, hatıraları olan bir yerdir. İşte biz bu gün Boyabat'ın ruhunu yaşıyoruz. Bu film Boyabat'a değer kattı. Ama Boyabat ta hem sinemaya hem de Zifri Azap filmine değer kattı.

Nasıl ki cumhurbaşkanımız 2023 vizyonu çizdiyse, 2023'te Boyabat Türkiye'nin en gözde ilçelerinden birisi olacak. Turizmin gözdesi ve merkezi olacak. Bunu Boyabatlılar'a taahhüt ettik ve yerine getireceğiz. 

Ben tekrardan tüm film ekibine ve bu filme katkısı olan emeği geçen herkeseçok teşekkür ediyorum. İnşallah başka rollerde, başka filmlerde buluşmak dileğiyle hoşçakalın, iyi seyirler diliyorum." ifadelerinde bulundu.

Filmin yönetmeni Haydar Işık, filmin çekiminde kendilerine büyük desteği olan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'dan aldıkları enerjinin büyük payı olduğunu ifade etti. Işık, konuşmasında "Başkan Çakıcı, sanatsal anlamda, kültürel anlamda şehre düşkünlüğü bizim kalbimizi fethetti. Film çekimine karar vermeden önce Boyabat'ın bütün sokaklarını gezdim. Gördüm ki Boyabat doğal bir film platosu, bunun değerlendirilmesi gerektiğini düşündüm. Başkanımız bize öncülük yaptı, dönemin valisi destek verdi. En önemlisi Boyabat halkının misafirperverliğ, sıcaklığı çok başkaydı. Bizi kendi ailelerinden biri gibi gördüler. İnşallah Boyabat'ta daha çok uzun metrajlı filimler çekilir. Bunu tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla, insanıyla, başkanıyla hakediyor.

Ortaya çok güzel, Boyabat'a yakışan bir film çıktı. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu filmi izleyin, izlettirin tavsiye edin. Bu film içindeki sosyal mesaj, içinde yaşadığımız dönemde çok lazım olan bir mesaj. Bu filme katkı sağlamış herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Sağolun, iyi ki varsınız" ifadelerinde bulundu.

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy tüm film ekibini tek tek kutladıktan sonra Boyabat'a ve sinemaya katkılarından doları teşekkür etti.

Konuşmalar sonrasında film ekibine ve filme katkısı olan kişilere plaket verildi. Daha sonra film ekibi ve misafirler sinema salonuna geçerek fimi izlediler.

Filmde para kazanma hırsı konu ediliyor,

Filmin konusu ise, kısa yoldan para kazanmak için arkadaşları ile define aramaya giden Hakan’rın yaşadığı korkunç olayları anlatıyor. Hakan, zengin olmanın hayali ile yaşayan hırslı bir adam ve kısa yoldan para bulmanın derdine düşen biri olarak rol alıyor. Para kazanma hırsı yüzünden adeta gözü dönmüş olan Hakan farkında olmadan arkadaşlarını da etkiler.

Kabus başlıyor,

Hakan, arkadaşlarını da yanına alarak define bulmak için bilmedikleri bir sona doğru yola koyulur. Çıktıkları bu yolculuk onların hayatının alt üst eder. Boyabat Kalesi’ne varan yolculukları ölümün soğuk yüzü ile karşı karşıya kalmalarına neden olur. Aklın sınırlarını zorlayan yolculukları bin yılı aşkın süredir toprağın altında bekleyen tılsımlı bir gömüye varır. Ancak bu lanetli keşif Hakan’ın umduğu gibi onu zengin edip hayatını kurtarmayacak, hayatını kara ve korkunç bir kabusa çevirecektir.

Filmin galasına ayrıca Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Filmin Sponsoru İşadamı Rafet Orhan ve çok sayıda davetli katıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2018, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115