Boyabat'ta trafik kazalarını önlemek için ekipler 24 saat mesai yapıyor

Boyabat'ta trafik kazalarını önlemek için ekipler 24 saat mesai yapıyor

Boyabat'ta azalan trafik kazalarını minimize etmek için önleyici uygulamalar daha da hız kazandı.

Boyabat merkez ve ilçe sınırlarındaki yollarda trafik kazalarının en aza indirilmesi için önleyici tedbirler hızlandı.

Tüm Türkiye'de olduğu gili ilçemiz Boyabat'ta da yaşanan trafik kazalarında can ve mal kayıplarının en az seviyeye indirilmesi amacıyla Boyabat İlçe Emniyet Müdürüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve BölgeTrafik ekipleri günün 24 saatinde kontrolerini yoğunlaştırarak denetim faaliyetini en üst seviyede ifa etmekteler.

Edindiğimiz bilgiler ve gözlemlerimiz, bu uygulama çalışmalarının daha da sıklaştırıldığı ve sürücülerin kurallara riayet etmedeki kusurlarının minimum seviyesiye çekilmesi için uygulamalara hız verildiği, bu kapsamda sürücülerin daha da duyarlı olmaları, hem kendi hemde karşı tarafın can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir.

Yetkililer; sürücülerin hız kurallarına riayet etmeleri, emniyet kemeri, kırmızı ışık, kavşaklara girerken hız düşürülmesi, hatalı sollama, araç içinde yolcu sayısı, alkollü araç kesinlikle kullanılmaması, şehir içinde hatalı park ve belirtilen yollarda 20 dakika kurallarına uymaları konusunda vatandaşlarımızın, daha hassas olmaları konusunda ricada  bulundular.

Daha önce de İlçe Kaymakamlığı tarafından aşağıdaki uyarı yapılmıştı;

"Bu bahisle Saraydüzü, Durağan ve Karacaören mevkilerinden ilçe merkezimize giriş ve çıkışlar da uyarı radar levhaları konularak radar uygulaması haftanın farklı günlerinde ve saatlerinde yoğun olarak yapılacaktır. 

Uygulama sonucunda İlçe Trafik Komisyonununca belirlenmiş olan hız sınırlarının üzerinde seyreden ve tespit edilen  araç ve sürücülerine   2918 sayılı Karayollari Trafik Kanunu ve K.T. Yönetmeliği çerçevesinde İdari para cezası uygulanacaktır. 

Kamuoyunun bilgisine arz olunur.''

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2020, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115