Boyabat Koçak Köyü mevkisindeki orman yangını kontrol altına alındı

Boyabat Koçak Köyü mevkisindeki orman yangını kontrol altına alındı

Boyabat ilçesi Koçak köyü Çevlik mevkindeki çam ormanında çıkan örtü yangınında 3 hektarlık alan zarar gördü. 

Boyabat ilçesi Koçak köyü Çevlik mevkindeki çam ormanı alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle öğle saatlerinde çıkan ve zaman zaman de tepe yangınına dönüşen örtü yangınında 3 hektarlık alan zarar gördü. 

Yangının duyulmasıyla birlikte Boyabat Orman İşletme Müdürü Serkan Demir ve işletmede görevli 10 teknik eleman, 20 orman muhafaza memuru, Boyabat Belediyesi ekipleri, 3 arazözle yangına müdahale ederek söndürme çalışması gerçekleştirdiler. Yangının rüzgarın da etkisiyle genişlemesi üzerine Kastamonu merkez, Hanönü ve Taşköprü ilçelerinden de arazözlerin gelmesiyle dağılan yangına farklı noktalarda müdahale edildi. Ayrıca yangını genişlemesini önlemek için de iki ayrı iş makinasıyla ara yollar açılarak yangının kontrol altına alınması sağlandı.

Yangın mahalline gelen Boyabat Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, incelemelerde bulunup görevlilerden bilgi aldı. Yangın mahalline ayrıca Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Boyabat İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Karakol Komutanı J. Kd. Bçşv. Selim Demirci de gelerek çalışmaları izleyip güvenlik önlemleri alınmasını sağladılar.

Yangının södürülme çalışmalarına çevre köylerdeki ve gurbetçi vatandaşlar da katılarak yardımcı oldular. İstanbul itfaiyesinde çalışan ve bir polis memuru gurbetçi hemşehrimiz de "Çok üzüldük, adeta ciğerlerimiz de yandı. Yandını göresiye koştuk geldik. Ne olur ormanlarımızı koruyalım, daha dikkali olalım" dediler. Yine ilçemiz Emniyet Müdürlüğünde görevli trafik polisimizin yol üzeride yanmakta olan çamların kurtarılması için elindeki ağaç dallarıyla çaba sarfedip alevleri söndürmek için mücadele etmesi dikkat çekti.

Mahmut Coşkun



 

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2020, 21:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115