Boyabat Işıklar Kavşağı'nın 7 metre altından geçtiler

Boyabat Işıklar Kavşağı'nın 7 metre altından geçtiler

Boyabat Işıklar Kavşağı'nın 7 metre altından geçtiler

Sinop'un Boyabat İlçesi Camikebir Mahallesi,Bağlar Mahallesi ve Çamlıca Mahallesi'nden sonra Esentepe Mahallesi'nde de doğalgaz boru hatlarının döşenmesi devam ediyor.

Esentepe Mahallesi içinde iki ayrı ekip tarafından doğalgaz borularının döşenme çalışması devam ederken,Adnan Menderes Bulvarı iki ayrı noktadan ana borular asfaltı kırmadan karşılaya geçirildi.

Birinci ana boru Boyabat 15 Temmuz Kültür Merkezi bitişiğindeki noktadan 1,5 metre derinlikten başlayıp ışıklar kavşağından 7 metre altından 142 metre uzunluğundaki ana hat bağlantı borusu ,kavşağın karşısındaki noktaya ulaştırıldı.
Aynı çalışma Boyabat Yeni Otogar Mevkisi altından da  geçirilerek Esentepe Mahallesi'ne ulaştırılıyor.
Ak Mercan Sinop Doğalgaz Şirketi yetkililerinden alınan bilgiye göre Adnan Menderes Bulvarını kazmadan trafiği aksatmak için yatay delgi sistemi ( Yatay Sondaj) ile 142 metre uzunluğunda kanal açılarak Ana Doğalgaz borusunu karşı mahalleye ulaştırdıkları öğrenildi.
Yetkililer'' Sistemin dikey olarak su ve petrol aramalarında da kullanılan dikey delgi sisteminin yatay olarak gerçekleştirilmesidir ''ifadelerini kullandılar.

-Boyabat Sesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabat lı
Boyabat lı - 3 yıl Önce

Stadyum caddesine ne zaman gelecek .

yıldız mahalleli halkından
yıldız mahalleli halkından - 3 yıl Önce

Bu şekilde oluyorduda neden yıldız mahallesine doğalgaz boruları çekilmedi

SIRADAKİ HABER

banner115