Boyabatlı engelli vatandaştan ibretlik sigara uyarısı !

Boyabatlı engelli vatandaştan ibretlik sigara uyarısı !

Boyabatlı engelli vatandaş Nedim Tahtacı, sigara yüzünden koah hastası olduğunu söyleyerek "Bir kişiye kızıyorsanız hiç kavga etmeyin, sigaraya alıştırın" dedi.

Boyabat ilçesi Çamlıca Mahallesinde ikamet eden Nedim Tahtacı Boyabat Sesi Gazetesine açıklama yapmak istediğini belirtip, kendisine akülü araç temininde yardımcı olan Ak Parti Sinop Milletvekili  Dr. Nazım Maviş, Boyabat Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve Ayancık Engelliler Derneği Başkanı Erhan Yaşar'a teşekkür etti.

Nedim Tahtacı, yedi yıldır Kronik Obstrüktif Akciğer Hastası (KOAH) olduğunu ve son bir yılda yürüyemez duruma geldiği için Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'in sekreterini arayarak akülü araç talebinde bulunduğunu ifade edip, " Allah kendilerinden razı olsun. Ben on altı ay sonra eş, dost ve arkadaşlarımla buluşup sohbet ve muhabbet etme imkanım oldu. Son derece mutluyum, moralimde yerine geldi. Rabbim bana yardımcı olanlara darlık yüzü göstermesin. Evde yalnız kalmanın cezaevinden farkı, başınızda gardiyan olmayışıdır.

Dokuz gündür akülü aracıyla ilçe merkezinde gezindiğini söyleyen Tahtacı, "Bu araç hayatımda aldığım en büyük hediyedir. Adeta ikinci baharımı yaşıyorum. Çocuklar gibi şenim.

Ben yedi yıldır koah hastalığıyla yaşıyorum. Çamlıca mahallesindeki evimde iki adet Oksijen Konsantratörü, bir adet oksijen tüpü ile bir odamı acil tıp merkezi gibi kullanıyorum.

Hastalığın sebebini sigara olarak gören Tahtacı, "Günde iki paket sigara içiyordum. İnsanları yıkan sigara ve moralsizliktir. 2002 yılında eşimden ayrılmak zorunda kaldım. Sağlığım bozuldu. Stresle birlikte önce şeker hastalığı çıktı, kalın barsak tıkandı sonrasında da koah çıktı. 2007 yılında 2. evliliğimi yaptım, iki oğlum oldu. Bu günlerime şükürler olsun, Rabbim bundan aşağı etmesin. Evde bakanım var. En büyük sorunum dışarı çıkamıyordum. Aracıma kavuşunca çocuklar gibi şenim, mutluyum. 

Sigara konusuna da değinen Tahtacı, "Bir kişiye kızıyorsanız hiç kavga etmeyin, bakkaldan iki paket sigara al eline veriver. Allah hiç kimseye sigara içmek nasip etmesin. Bir nevi elinde saatli bombayla geziyorsunuz. 34 yıl sigara içtim, yedi yıldır içmiyorum.

Nedim Tahtacı kendisini tedavi sürecinde hayata döndürdüğünü ifade ettiği Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi eski Göğüs Hastalıkları Doktoru Dr. Funda Karaduman Yalçın, Dahiliye Uzman Dr. Aynur Soyuöz'e de teşekkür edip, kendisini hayata döndürdüklerini söyledi.

Tahtacı, son sözlerinde "Bana bakın, ben canlı şahidim, Herkese duyuruyorum, sakın ola o sigara illetine bulaşmasınlar." dedi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2021, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138