Boyabat Devlet Hastanesi B sınıfına yükseldi

Boyabat Devlet Hastanesi B sınıfına yükseldi

Boyabat Devlet Hastanesi B sınıfına yükseldi

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinin Hizmet Rolünün C Sınıfından B Sınıfına yükseltildiğini bildirdi.

Hastanelerin hizmet rollerine göre tasnif edildiğini, personel, doktor ve hizmet altyapısının hizmet rollerine göre belirlendiğini belirten Maviş, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinin de C hizmet sınıfından B hizmet sınıfına yükseltildiğini açıkladı.

Daha önce Ayancık Devlet Hastanesinin D hizmet rolünden C hizmet rolüne yükseltildiğini açıklayan Maviş, böylelikle ilçelerimizin de sağlık alt yapılarının güçlendirildiğine dikkat çekti.

Maviş, Hastane’nin hizmet rolünün B grubu olmasıyla hastanede her branştan en az 2 uzman hekimin olacağını,Hastane Personel Dağılım Cetveline Acil tıp uzmanı, Çocuk Cerrahisi, Nefroloji gibi bölümlerin de eklenmesiyle uzman hekim kadrolarının güçlendirileceğini belirtti.

Maviş, Hastane’nin Hizmet Rolünün yükseltilmesiyle Boyabat ve çevresindeki ilçelerden gelen hastaların daha fazla hizmet alabilmesinin sağlanacağını, sağlık hizmet kalitesinin yükseltilmiş olacağını, bir üst kuruma sevklerin en asgariye indirilerek hastaların maddi kayıplarının önleneceğini ifade etti.

Maviş, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinin 1. ve 2. Basamak 14 yatak kapasiteli yoğun bakım servisi ve 4 yatak kapasiteli yenidoğan yoğun bakım servisiyle ve 2. seviye acil servis hizmetleriyle 2020 yılı ilk dört ayında % 60’ın üzerinde yatak doluluk oranında vatandaşlarımıza hizmet sunduğunu, yatak kapasitesinin 100 yataktan 125 çıkarılarak güçlendirildiğini bölgede Durağan ve Saraydüzü ilçelerimizle birlikte 95.000 vatandaşımıza hitap ettiğini açıkladı. 

Maviş, Dünya’da yaşanan pandemi sürecinin sağlık hizmetlerinin önemini daha da artırdığını, ülkemizin bu krizde dünyaya örnek olacak performans gösterdiğini, vatandaşlarımızın her hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade ederek Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinin Hizmet Rolünün B Sınıfına yükseltilmesinin hayırlı olmasını diledi.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2020, 17:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Recep
Recep - 4 yıl Önce

Çok güzel müjdeli bir haber. ????????????

Dr
Dr - 4 yıl Önce

2 doktor değil en az 2 doktor. 5 tane kadrosu olan branş var

Ewet
Ewet - 4 yıl Önce

Ewet yazan arkadaş mehmet bey de ak parti vekiliydi. Amaç in ne????

İsmail
İsmail - 4 yıl Önce

Tebrik ederiz Sayın Vekil. Memlekette kalite yükseliyor.

Sadık ERDEM
Sadık ERDEM - 4 yıl Önce

Hayırlı olsun.

YAYLAOĞLU
YAYLAOĞLU - 4 yıl Önce

Gece gündüz demeden çalışan Sayın Vekilimiz Nazım MAVIŞ'e tesekkür ederiz. Rabbim yar ve yardımcısı olsun.

Bir dost
Bir dost - 4 yıl Önce

Güzel hizmet, teşekkürler

Evet
Evet - 4 yıl Önce

Ersoy zamanında her branştan zaten 2 doktor vardı.


SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138