Dünyanın oyuncağı Sinop’tan gidecek

Dünyanın oyuncağı Sinop’tan gidecek

Dünyanın oyuncağı Sinop’tan gidecek

Sinop’ta kurulan Türk-Belarus ortaklı POLESİE Tr  oyuncak fabrikası düzenlenen törenle açıldı. 16 bin metrekare kapalı alan, 84 bin metrekare açık alandan oluşan fabrikada üretilen oyuncaklar, dünya ülkelerine ihraç edilecek.

Sinop ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Türk Belarus ortaklığı POLESİE TR Sinop fabrikası açılış töreni gerçekleştirildi. 5,5 milyon dolarlık yatırımla kurulan oyuncak fabrikası 120 kişilik çalışanıyla üretime başladı. Fabrika ilerleyen günlerde çalışan sayısını bin 200’e çıkarmayı planlıyor.

POLESİE Tr  oyuncak fabrikası açılış programı, Belarus ve Türkiye milli marşları okunması ile başladı. Programda ayrıca, ünlü kum sanatçısı Ramazan Yumrutepe katılımcılara muhteşem bir gösteri sergiledi.  Ardından POLESİE oyuncak firmasının kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçleri anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi. 

Açılış töreninde daha sonra POLESİE TR Türkiye Genel Müdürü ve Ortağı Yener Dinçkurt ile Belarus Türkiye Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt birer konuşma yaptı.

Kendi doğdukları topraklar olan Sinop’ta bu büyük fabrikayı açmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen POLESİE TR Türkiye Genel Müdürü ve Ortağı Yener Dinçkurt, Sinop için yapacakları daha çok şey olduğunu söyledi. Dinçkurt; “Kendi doğduğumuz topraklarda bu hayali gerçekleştirebilmek bizler için bu işin en güzel tarafı. İnanıyoruz ki Türkiye için, bu şehir için, çocuklarımız için çok daha güzel şeyler yapacağız” dedi. 


BİZ BURAYA AVRUPA’NIN EN BÜYÜK FABRİKASI OLMAYA GELDİK

Sinop’ta dünya çapında bir işe imza attıklarını belirten Belarus Türkiye Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt, POLESİE Tr’nin Avrupa’nın en büyük fabrikası olacağını söyledi. Dinçkurt; “Burada bizim değerli şirket ortaklarımız var. Ben onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu oluşumda bizlere güvenerek yola çıktılar. Bugün gelinen noktada da onur duyacağımız şey, onların bize olan güvenini boşa çıkarmamış olmamızdır. Burada amacımız sadece bir fabrika açmak değil. Biz Türkiye’nin en büyük fabrikası olmayı ardından Avrupa’nın en büyük fabrikası olmaya geldik. Bu konuda iddialıyız. Bize genelde neden Sinop’ta fabrika açtığımız soruluyor. Biz de onlara diyoruz ki; Sinop bizim memleketimiz. Bizim eninde sonunda orada bir şeyler yapmamız lazım. Bunu ufak çapta yapabilirsiniz ya da dünya çapında yapabilirsiniz. Sağ olsunlar POLESİE ailesi bize güvendi ve dünya çapında bir iş çıkarttık” diye konuştu.

HEDEFİMİZ SİNOP’TAN AVRUPA, AFRİKA VE ORTA DOĞU’YA AÇILMAK

Törende daha sonra POLESİE Belarus adına bir konuşma yapan firma sahibi Uladzimir Kivaka, firma olarak hedeflerinin Sinop’tan Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’ya ihracat yapmak olduğunu söyledi. Kivaka; “Sinop’ta ortak bir şirket kurmaya ve burada oyuncak üretimi yapmaya karar verdik. Bu kararımız üzerinden çok geçmeden en yüksek teknolojiye sahip bir fabrika açılışı için gereken her şeyi gerçekleştirdik. Biz her aşamada yerel halkın ve hükümetin desteklerini hissettik. Biz bu açılışın önemli bir sosyal sorumluluk taşıdığının da farkındayız. Bu sorumluluk da yeni iş alanları açmak. Bizim hedefimiz şirketimizi Türkiye’de de geliştirmek ve daha sonra buradan ihracatımızı Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’ya yapmak. Bunu yaparken ayrıca Türk pazarını da yüksek kalitede üretilen POLESİE Tr oyuncakları ile doldurmak istiyoruz. POLESİE şirketi 1998 yılında Belarus’ta kuruldu. 20 yılı aşkın bir süredir başarılı bir şekilde ilerliyoruz. POLESİE bugün Avrupa’nın en büyük oyuncak üreticileri arasında. Üretim alanları ise Belarus’ta, Rusya’da, Özbekistan’da ve şimdi Türkiye’de bulunuyor. Toplam çalışan sayımız 3 bin 700 kişi. Dünyanın 68 ülkesine ihracat gerçekleştiriyoruz. Biz, yüksek kaliteli, çocuklarımızın dikkatini çeken ve aynı zamanda güvenli olan oyuncakları üretiyoruz ve sunduğumuz hizmet en yüksek seviyede. İnanıyoruz ki buradaki üretimleriniz de yüksek standartlara uygun şekilde olacaktır. POLESİE Tr şirketimize başarılar dilerim” dedi. 


Programda ayrıca İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Köksal Şakalar ve Belarus Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak’da birer konuşma yaptı.

ÇEKİLİŞTEN AFAD ÇIKTI

Yapılan konuşmaların ardından çocukların sevgilisi Şakrak karakterinin yazarı Sinoplu Yazar Ayşegül Kara Zorlu tarafından dünyanın dört bir yanında oyuncaksız çocuklara oyuncak temini için kurum çekilişi yapıldı. Çekilişte Türkiye'nin en büyük operasynel gücü olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çıktı. Firmanın AFAD ile koordineli olarak ihtiyaç sahibi çocuklara oyuncak ulaştıracağı belirtildi.

Ardından POLESİE Tr oyuncak fabrikasının açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi sonrasında protokol üyeleri ve vatandaşlar fabrikayı gezerek oyuncakların üretiminden paketlenmesine kadar geçen süreçleri inceledi. 

POLESİE Tr oyuncak fabrikası açılış törenine Vali Köksal Şakalar, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Belarus Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Başakçı, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Polesie firmasının Türk ve Belaruslu ortakları,  siyasi parti temsilcileri, kamu kurum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

KAYNAK: VİTRİNHABER

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2020, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115