Boyabat'ta TKDK IPARD III Bilgilendirme Semineri

Boyabat'ta TKDK IPARD III Bilgilendirme Semineri

Boyabat'ta TKDK IPARD III Bilgilendirme Semineri

Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün organizasyonu ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından "IPARD III Hibe Destek Programı" bilgilendirme semineri düzenlendi.

Boyabat Kaymakamlığı ve Boyabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Kaymakamlık Salonu'nda düzenlenen programda sunum yapan TKDK İletişim Uzmanı Gülay Kural, Yerinde Üretim Yerinde İstihdam Yerinde Kalkınma amaçlı IPARD III Hibe Destek Programı seminerinde süt ve besi hayvancılığı, kanatlı hayvan yetiştiriciliği , yumurta tavukçuluğu, su ürünleri, kırmızı et ve et ürünleri işlenmesi, meyve sebze depolama, arıcılık ve bal paketleme, makine parkları, yenilenebilir enerji sektörlerinde destekleme ve yararlanma koşulları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Sunum ardından katılımcıların soruları dinlenip TKDK Samsun İl Koordinatörü Yusuf Özbey tarafından cevaplandırılarak desteklerden yararlanma ve yararlanamama koşulları hakkında detaylı açıklamalarda bulunuldu.

Program sonunda konuşan İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, TKDK tarafından IPARD III Hibe Destek Programı'nın istihdam sağlamak, üretimi artırmak çiftçimize gelir sağlamak amaçlı olduğuna değinerek, "Arkadaşlar bu destek programı tamamen hibe değildir. Sunumda ayrıntılarıyla anlatıldığı gibi siz de belirlenen katkıyı sağlayacaksınız ki devletten desteği alabilesiniz. Destek alabilmek için sizin koşullara uygun durumda olmanız ve bu işi başarmak için kendinize güvenmeniz gerekiyor. Koşullara uygun olmayanlar bu destekten faydalanamazlar. Koşullara uygun durumda olmakla birlikte proje aşamalarında da hassasiyet göstererek amaca uygun davranacaksınız, dedi

Programa Belediye Başkanı Hasan Kara, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, çiftçiler, muhtarlar, tarımsal amaçlı kooperatif yetkilileri, stk temsilcileri ve diğer ilgililer katıldılar.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2024, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115