Boyabat’ta Kapalı Sistem Su İletim Hattı kurulacak

Boyabat’ta Kapalı Sistem Su İletim Hattı kurulacak

Boyabat’ta Kapalı Sistem Su İletim Hattı kurulacak

Boyabat’ta 5 köyü kapsayacak Kapalı Sistem Su İletim Hattı kurulacak.

Sinop'un Boyabat ilçesi Kaymakamlık Salonu'nda Sinop Valisi Mustafa Özarslan’ın katılımıyla fizibilite çalışmaları 2023 yılında sonlanan projenin yapım aşamasına geçilmesi için 5 köyü kapsayan Kapalı Sistem Su İletim Hattı protokol imzalandı.Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından finanse edilen kapalı sistem su iletim hattı projesi hayata geçiriliyor.Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçeye bağlı Boyalı, Keseköy, Benişli, Esengazili ve Erkeç Köyleri tarımsal arazilerini kapsayacak 20 km uzunluğunda kapalı sistem su iletim boru hattı döşenerek kapalı sistem sulama imkanı sağlayacak.

Edinilen bilgiye göre şu anki durumu ile yaklaşık 2 bin dekarlık sulama alanı mevcutken projenin bitimi ile birlikte adı geçen bölgede 5 bin 700 dekarlık tarımsal alan basınçlı sulama sistemiyle sulanabilecek. Bölgede proje öncesi sadece hububat tarımı yapılabilmekteyken projeyle birlikte ayçiçeği, şekerpancarı dahil 12 çeşit ürün tarımı yapılabilecek olup, yıl içerisinde tek ürün değil 2. ve 3. ürünler alınmasının hedeflendiği öğrenildi.

Projenin Mart, Nisan aylarında ihaleye çıkması bekleniyor.

Programa Kaymakam Enver Yılmaz, Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Sinop Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Boyabat Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta katıldılar.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2024, 16:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Kahraman keseköy muhtari
Mustafa Kahraman keseköy muhtari - 2 ay Önce

Emeği geçen herkese teşekkür ederim koyumuze hayırlı olsun Allah devletimize zaval vermesin

Bayram ÖZKIRIŞ
Bayram ÖZKIRIŞ - 2 ay Önce

Hayırlısı olsun inşaAllah

SIRADAKİ HABER

banner115