YBO’lu Aziz Göveli’ye Karikatürde Türkiye Birinciliği

YBO’lu Aziz Göveli’ye Karikatürde Türkiye Birinciliği

YBO’lu Aziz Göveli’ye Karikatürde Türkiye Birinciliği

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Jeotermal Konulu Ulusal Karikatür Yarışmasında 9-14 yaş grubunda Boyabat Yaşar Topçu YBO öğrencisi Aziz Göveli "Türkiye Birinciliği"ni kazandı.

Karikatür sanatçısı, Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu ile iki yıldır resim ve karikatür çalışan Aziz Göveli’nin birincilik kazandığı yarışmada, ikinciliği Uşak'tan Arda Gün ve üçüncülüğü de Aydın'dan Zeynep Nur Çelik kazandı.

Yaşar Topçu YBO’da 8. Sınıf öğrencisi olan Aziz Göveli daha önce katıldığı ulusal ve uluslar arası karikatür yarışmalarından da çok sayıda ödül kazanmıştı.

15 yaş üzeri kategoride ise birincilik ödülünü Kuşadası'ndan Bilal Akay kazanırken, ikinciliği Aydın, Efeler'den Musa Kılıçaslan ve üçüncülüğü Konya Karatay'dan Ramazan Özçelik kazandı.

Yarışmada 15 yaş altı kategoride ödül kazananlara Bisiklet, 15 yaş üstü kategoride kazananlara ise Laptop, Netbook ve tablet bilgisayar ödül olarak verilecek.

Ödül töreni ve sergi açılışı 22 Ekim'de Aydın Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapılacak. Sergilenmeye değer görülen eserler 27 Ekim 2019 Pazar gününe kadar görülebilecek.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 18:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115