Uluslararası yarışmaya Boyabat damga vurdu

Uluslararası yarışmaya Boyabat damga vurdu

ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASINDA BOYABAT FARKI

Eskişehir’de düzenlenen 15. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ünlü karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencilerinden Elif Bilge, Zeynep Nur, Didar Aşkın, Vesile Ada, Melek Fatma, Sudenur ve Mizyel’in eserleri final değerlendirmesine kaldı. 

Eğitimci/Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun Boyabat Bilim Sanat merkezi ve Gençlik Merkezi’nde yaptığı karikatür atölye çalışmalarında yer alan öğrencilerden yedisi 15. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda son 39 eser arasına seçilerek büyük başarı gösterdiler. 

Gençler ve büyükler kategorilerinde 46 ülkeden 356 çizerin 638 eser gönderdiği yarışmada Gençler kategorisinde konusu "Turistler ve Yerel Halk" olan 15. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda Boyabat Bilim Sanat öğrencileri Elif Bilge Sağlam ve Vesile Ada Aktaş, Boyabat Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesinde eğitim gören Sudenur Küçükbaş, Zeynep Nur Özdemirbaş, Mizyel Irmak, Melek Fatma Koca ve Aşkın Ayrancıoğlu’nun kızı Sinop Bahçeşehir Koleji öğrencisi Didar Aşkın Ayrancıoğlu’nun eserleri finalist oldu. 

Ödül olarak üç çizere "Antalya’da 5 gün, tam pansiyon tatil" imkanı sunulacak yarışmanın sonuçları Nisan ayında açıklanacak ve ödül töreni de Haziran ayı içinde gerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2024, 10:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat şimşek
Murat şimşek - 3 ay Önce

Ada ne kadar gurur duysam azdır. Seni, arkadaşarını ve çok kıymetli öğretmenini yürekten kutlarım

SIRADAKİ HABER

banner115