Rektör Taşdemir, Boyabat'ta öğrencilerle buluştu

Rektör Taşdemir, Boyabat'ta öğrencilerle buluştu

Rektör Taşdemir, 'Kariyer Günleri' etkinliğine katıldı

Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi tarafından düzenlenen 'Kariyer Günleri' etkinliğinin bu haftaki konuğu Sinop Üniversitesi (SNÜ) Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir oldu.

Boyabat Türk Telekom Fen Lisesi tarafından düzenlenen 'Kariyer Günleri' etkinliğine konuk olan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, öğrencilere başarılı bir kariyerin yollarını anlattı

Her hafta farklı bir ismin konuk olduğu “Kariyer Günleri” etkinliğinde öğrenciler ve öğretmenler ile biraraya gelen Rektör Taşdemir gelişen teknolojiye ayak uydurarak fırsatları değerlendirmesi yönünde tavsiyede bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü; "Bugün teknoloji ve yapay zeka çağında yaşıyoruz ve bu alanlara hakim olmak, geleceğiniz açısından büyük önem taşıyor. Öncelikle, teknolojinin hızla ilerlediğini ve bu değişime ayak uydurmanın önemini vurgulamak istiyorum. Teknolojiye olan ilginizi ve merakınızı sürekli olarak beslemeli ve yeni gelişmeleri takip etmelisiniz. Yapay zeka ise günümüzün en önemli teknolojilerinden biri haline geldi. Yapay zeka alanında bilgi sahibi olmak, sizlere birçok sektörde rekabet avantajı sağlayacağını düşünüyorum. Unutmayın ki, geleceğin dünyasında teknoloji ve yapay zeka ön planda olacak. Bu nedenle, bu alanlara ilgi göstermek ve kendinizi geliştirmek için fırsatları şimdiden değerlendirin”. 

Prof. Dr. Şakir Taşdemir konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplayarak TÜBİTAK projelerinin ve TEKNOFEST’in önemine de vurgu yaparak bu projelerde yer almanın kişisel gelişimleri ve kariyerleri için önemli bir adım olduğunu söyledi.

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2024, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115