Gazetecilerden Sinoplu Müdür Ramazan Aşçı'ya Ziyaret

Gazetecilerden Sinoplu Müdür Ramazan Aşçı'ya Ziyaret

Gazetecilerden Sinoplu Müdür Ramazan Aşçı'ya ziyaret

Sinoplu gazeteciler Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı'yı makamında ziyaret etti.

Sinoplu İş Adamları Derneği (SİAD) tarafından İstanbul'da düzenlenen Sinoplu İşadamları Fuarına (SİAD EXPO) katılmak üzere İstanbul'a giden Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, aslen Sinoplu olan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı'yı makamında ziyaret etti.

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve cemiyet üyesi gazeteciler tarafından gerçekleştirilen ziyaret oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. 

BİR KULAĞIMIZ SİNOP'TA

Çocukluğunun Sinop'ta geçtiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, memleketle bağını hiç kopartmadığını söyledi.

Aşçı; “Memleketimizi unutmuyoruz, unutamıyoruz. Bir kulağımız her zaman Sinop'ta. Sinop'u düşünmeden edemiyoruz. 9 yıl Sinopspor başkanlığı yaptım. Ayrılırken bin sporcumuz vardı. Kurduğumuz futbol okulunda 300 sporcumuz vardı. Bir eğitimci olarak insana, çocuklara yapılan yatırımı önemsiyorum" dedi.

Küçükçekmece'nin 170 bin öğrenciye sahip bir ilçe olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı; "İlçemizde 140 tane kolejimiz var. Türkiye’nin tüm kurumsal kolejleri ilçemizde. Mili eğitime bağlı toplamda 420 kurum var. Sadece devlet kullarında 8 bin öğretmen var. Kolejlerle birlikte yaklaşık 12 bin öğretmenimiz var" diye konuştu.

Küçükçekmece'de yaklaşık 70 bin Sinoplu’nun yaşadığını kaydeden Ramazan Aşçı, ilçede en büyük nüfusa sahip illerin başında Sinop geldiğini ve Küçükçekmece'de Sinop derneği sayısının ise 20 olduğunu sözlerine ekledi. Ziyaret sırasında Sinoplu gazetecilere SİAD Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Ahmet Ünal'da eşlik etti.

Sinoplu gazeteciler ayrıca İstanbul programı kapsamında Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ile Küçükçekmece Şehit Fethi Sekin Öğretmenevinde bir araya geldi.

RAMAZAN AŞÇI KİMDİR?

1969 yılında Sinop ili Erfelek ilçesinde dünyaya gelen Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, ilköğrenimini Sinop Erfelek İnesökü İlköğretim Okulunda, orta öğrenimini Sinop Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1994 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Aşçı, 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde ve 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Yönetim Alanında yüksek lisanslarını tamamladı.

Mesleki kariyerine öğretmen olarak başlayan Ramazan Aşçı, her okul ve kurum türünde de eğitim lideri olarak görev aldı. Sırası ile Gaziantep-Nizip İmam Hatip Lisesi, Küçükçekmece Söğütlüçeşme Lisesi, Kadriye Moroğlu Lisesinde öğretmen; Kadriye Moroğlu Lisesinde müdür yardımcılığı; Prof. Dr. Sabahattin Zaim Anadolu Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan TOKİ Güneşparkevleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okul müdürlüğü  görevlerinin ardından Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi.

Ramazan Aşçı; İstanbul Sinop Spor Kulübü Başkanlığı, Öncü Spor Yönetim Kurulu Üyeliği ve Asbaşkanlığı, Sinop Eğitim Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyeliği, Küçükçekmece İlim Yayma Cemiyeti Kurucusu ve Eğitim Komisyonu Başkanlığı, Prof. Dr. Sabahattin Zaim adına ülke genelinde yapılan “En İyi Öğretmen” yarışmasının koordinatörlüğü, Comenius Okul Ortaklıkları AB Projesi koordinatörlüğü yapmış olup ayrıca Kültür Bakanlığı ve ÖNDER işbirliğiyle yapılan eğitim ile ilgili proje yarışmasında  “Yaşayarak Öğreniyorum”  eğitim projesi ile ülke genelinde en iyi eğitim projesi ödülünü aldı.

Aşçı, İngilizce ve Arapça bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babası. 

-VİTRİN HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2019, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115