Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu TEKNOFEST 2019’a Gidiyor!

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu TEKNOFEST 2019’a Gidiyor!


Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu TEKNOFEST 2019’a Gidiyor!

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek Teknofest 2019’a katılım hakkı kazandı. 

Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri "Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi"nin gerçekleştirilmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedef olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğinde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük ikinci havacılık ve teknoloji etkinliği olarak kabul edilen ve 17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılım hakkı kazandı. 

Öğrenciler, 2019 Eylül ayında gerçekleştirilecek toplam 18 bin lira ödüllü İnsanlık Yararına Teknolojiler (Afet Yönetimi) kategorisinde "Kayral" isimli projeleriyle Teknofest İstanbul 2019 proje finallerinde yarışacaklar. 

Proje Danışman Öğretmenlerinden Alkım Can Kalyoncu; "Endüstri 4.0 kavramının hayat bulacağı bir gelecekte insanlık yararına teknoloji üreten öğrencileri yetiştirmekten dolayı büyük gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin bu tür başarıları geleceğe dönük umutlarımızı arttırıyor", dedi. 

Okul Müdürü Halil Gündoğdu ise; "Öğrencilerimiz Eda Zehir, Hüsniye Ceyda Şahin, Zeynep Tavalıoğlu’nu, öğrencilerimizin velilerini, başta danışman öğretmenleri Seda Kara ve Alkım Can Kalyoncu olmak üzere tüm öğretmenlerimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyorum," dedi. 

Kendi Drone’larını (İHA) Yapmışlardı 

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri geçtiğimiz dönem Nisan ayında Boyabat Kaymakamlığınca himaye edilen "Bizim Projemiz" kapsamında düzenledikleri "Keşif Haftası (Steam)" etkinliklerinde kendi drone’larını (İHA) yapıp uçurmuşlardı. 

Ön kayıtlar devam ediyor

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokuluna Boyabat’ın her bölgesinden öğrenci kayıt yaptırabiliyor. Ön kayıt için okula şahsen gidilebileceği gibi http://fatihsultanmehmetiho.meb.k12.tr/tema/index.php web sitesindeki ön kayıt formu doldurularak okula ulaştırılabilir.

Konu ile ilgili Okul Müdürü Halil Gündoğdu; "Okulumuzla ilgili bilgi almak, proje, etkinlik ve eğitimlerimizi öğrenmek için 5. sınıfa geçen öğrencilerimizi ve velilerimizi okulumuza bekliyoruz" dedi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2019, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115