Boyabatlı Öğrenciye Hırvatistan'dan dünya birinciliği

Boyabatlı Öğrenciye Hırvatistan'dan Dünya Birinciliği

Boyabatlı ünlü karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencisi Sümeyra Toka Hırvatistan’da düzenlenen "Su" konulu 4. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda 16 yaş altı gençler kategorisinde "Dünya Birinciliği"ni kazandı. 

Hırvatistan’ın Cakovec şehrinde bu yıl 4.’sü düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda genç çizerin katıldığı "Su" konulu uluslararası yarışmada Türkiye’den SinopBoyabatlı Sümeyra Toka "Dünya Birinciliği"ni kazanırken: Sırbistan’dan Sofija Bogdanovic ikincilik ödülünü, Hırvatistan’dan Ariela Crkvencıc üçüncülük ödülünü kazandı. Ayrıca Hindistan’dan Vaıshnavı, Mısır’dan Hoda Wesam Khalıl, Hırvatistan’dan Lea Lehkec, Sırbistan’dan Ognjen Stanojevic ve Rusya’dan Fedor Chernyshev "Başarı Ödülü" kazandılar. Ödül kazananlara çeşitli hediyeler ve diploma verilecek. 

Ülkemize bu büyük başarıyı kazandıran Sümeyra Toka üç yıldır eğitimci karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu ile resim ve karikatür çalışıyor. Halen Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi olan Sümeyra’nın çok sayıda ulusal ve uluslararası resim ve karikatür ödülleri bulunuyor. 

Dünya 1. liğni kazanan Sümeyra Toka'yı yetiştiren Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni, Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu yaptığı açıklamada 
"Üç yıldır birlikte resim ve karikatür çalıştığımız Sümeyra’nın Hırvatistan’da Dünya Birinciliği kazanması benim için de gurur verici. Köyde yaşayan bir öğrencimin sanatla, karikatürle hiçbir bağlantısı yokken sabırla ve inançla çalışarak zamanla karikatürde Dünya birinciliğine kadar yükselmesi çok özel bir durum benim için. Çalıştığım yatılı okulda çokça yaşıyoruz bu duyguyu. Sümeyra’nın bu başarısı öğrencilerimizin sadece test çözerek tek yönlü yetişmeleri anlayışına karşı istedikleri ve çalıştıkları zaman sanat alanında da neleri başarabileceklerinin canlı bir kanıtı oldu. Sümeyra’yı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum." ifadelerinde bulundu. 

Sümeyra Toka, Boyabat Sesi muhabirinin soruları üzerine "Küçüklüğümden beri resim çizmeyi çok seviyorum. Okula başladığımda Aşkın Ayrancıoğlu hocamla tanışıp, karikatür ve resim kurslarına katıldım. Resim ve karikatür merakım kurs süresince çizdiğim karikatür ve resimlerle daha da artarak katılmış olduğum farklı yarışmalar ve sergilerde bir çok başarı kazandım. 

En son Hırvatistan'da düzenlenen su konulu karikatür yarışmasında suyun değerini anlattığım karikatürümle Dünya birinciliğini kazandım. Bu süreçte arkadaşlarımdan ve öğretmenlerimden çok büyük destekler gördüm. Hepsi tebrik ettiler, çok mutlu oldum, gururlandım."
dedi. 

Okulun Müdür Yardımcısı Sedat Kapucu da yaptığı açıklamada "Öğrencimize ve kendisini yetiştiren Aşkın Ayrancıoğlu'nu tebrik ediyorum. Okulumuzdaki bu tür sosyal, sanatsal her zaman desteklenecektir. Üniversiteye hazırlığın yanında bu tür faaliyelerde başarı kazanan öğrencilerimiz Anadolu Lisemizi gururlandırıyor ve diğer öğrencilerimiz de teşvik edici oluyor" ifadelerinde bulundu. 

Mahmut Coşkun


-haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2019, 15:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nebi Toka
Nebi Toka - 4 yıl Önce

Tebrik ederim canım kızım başarıların devamını dilerim.

Yurdagun goker
Yurdagun goker - 4 yıl Önce

Cok basarılı buldum odul almak basarın ıcın onemlı degıl senın boyle bır yolda daha ıyı karıkaturler cızmen bunun ıcın cok okuyup ustaların cızdıklerını olayı nasıl carpıcı hale getırdıklerını ıyı gozlemlemen cok faydalı olacaktır bu espırınde hergun herkesten farklı ama herkesı ılgılendıren konularda olayları herkesın anlatmayacagı amaaaaa herkesın anlayacagı gıbı ortaya koyman basarını hazırlamıs Kutluyorum basarıların daımı olsun Askın Ayrancıoglu ustanın dedıklerını ıyı dınle ondan bakıp ıncelemen ıcın sana bol karıkatur albumlerı getırmesını ıste

Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Başarılarından dolayı Öğr. Ve seni tebrik ederim.

Munevver tekes
Munevver tekes - 4 yıl Önce

Tebrikler yolun acik sansin bol olsun

Adem Bayraktar
Adem Bayraktar - 4 yıl Önce

Tebrik ederim ömür boyu başarılar dilerim

Nazan Güç
Nazan Güç - 4 yıl Önce

MasAllah daha yasın cok genç ınsAllah cok daha guzel basarılara ımza atacagına gonulden ınandım.Rabbım ınsanlık ıcın kalemını en hayırlı sekılde kullanmanı daım ettırsın.

Ömer Kul
Ömer Kul - 4 yıl Önce

Öğrencimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Kızımız desteklenerek diğer arkadaşlarına cesaret verecektir.

Abit Sağlam
Abit Sağlam - 4 yıl Önce

Bakın kızlar okumasın' diyenler yada onları başörtüsü giydiği için okullardan kovanlar nekadar geri zeka lı olduklarını örümcek kafalı olduklarını görsünler kadını okutmayan bir kitle grup millet yenilmeye yok ol maya ezilmeye mahkümdur orduları yok olur milleti silnir kadın okudu mu işte böyle başarılı oluyor ol
ur. Bu öğrenciyi ve destekliyenleri tebrik ediyor ve devamını diliyorum


SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138