Boyabatlı Öğrenciler "Kişisel Güvenlik, Güvenli İnternet" Konularında Bilgilendirildi 

Boyabatlı Öğrenciler "Kişisel Güvenlik, Güvenli İnternet" Konularında Bilgilendirildi 

Boyabatlı Öğrenciler "Kişisel Güvenlik, Güvenli İnternet" Konularında Bilgilendirildi 

Boyabat ilçesinde eğitim gören ortaokul öğrencileri "Mutlu Şehir, Güvenli Gelecek -2" projesi kapsamında "Kişisel Güvenlik, Güvenli İnternet Kullanımı" konularında bilgilendirildi. 

Boyabat ilçesinde 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezinde 400 ortaokul öğrencisinin katılımıyla Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Hakan Karakaya tarafından "Mutlu Şehir, Güvenli Gelecek -2" projesi kapsamında "Kişisel Güvenlik, Güvenli İnternet Kullanımı" konularında bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi. 

Programın açılış konuşmasını yapan Polis Memuru Betül Ovalı, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünü tanıtıp topluma hangi hizmetlerde bulunduklarını anlattı. 

Daha sonra Polis Memuru Hakan Karakaya tarafından "Mutlu Şehir, Güvenli Gelecek -2" projesi kapsamında "Kişisel Güvenlik, Güvenli İnternet Kullanımı" konularında bilgilendirme konuşması yapıldı. 

Karakaya, öğrencileri uyararak, kötü amaçlı kişilerin internette sosyal medya hesaplarınızı ele geçirmek için sizin vereceğiniz bilgileri size karşı kullanmalarına karşı, kişisel verilerinizi kimseyle paylaşmayın, dedi. 

Dijital ayak iziniz internette size ait her şeydir diyen Karakaya, "Oltaya gelmemek için internette kişisel bilgilerinizi ve özel sırlarınızı asla paylaşmayın. Okuduğunuz bir haberin gerçek oluşundan emin olmadan paylaşmayın. İnternette eleştirisel ve şüpheli olun. Emin olmadan paylaştığınız bir haber sizi sıkıntıya sokabilir." 

Karakaya, internetteki zorbalıklara karşı da dikkatli olmalarını söyleyip,"Gerçek hayatta geçerli olan kurallar, sanal sanal dünyada da geçerlidir. İnternette istenmeyen, sürekli tekrarlanan rahatsız edici ve agresif davranışlarda bulunmak sizi siber zorba yapar. Bu davranışlara seyirci kalmayın, müdahale edin. İnternette dolaşırken şüpheli bir şeyle karşılaştığınızda, öğretmeninizle anne-babanızla konuşun. Susarsanız, seyirci kalırsanız kötü niyetli kişilere cesaret verirsiniz." ifadelerinde bulundu. 

Program sonunda öğrencilere bilgilendirme broşürü ve hediyeler verildi.

Etkinliğe İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Gürbüz, öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2019, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115