Boyabatlı Elif dünya birincisi oldu

Boyabatlı Elif dünya birincisi oldu

BOYABATLI ELİF İRANLI NİLYASADAT İLE DÜNYA BİRİNCİLİĞİNİ PAYLAŞTI

Boyabatlı ünlü karikatür sanatçısı, ressam, yazar ve görsel sanatlar öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencileri uluslararası alanda başarılar kazanmaya devam ediyorlar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ve konusu “Doğal Felaketler” olan Uluslararası Karikatür yarışmasında 18 yaş altı kategorisinde Aşkın Ayrancıoğlu’nun Boyabat Bilim ve Sanat Merkezi - Karikatür Atölyesi öğrencisi Elif Bilge Sağlam "Dünya Birinciliği"ni İranlı Nilyasadat Mirrezaei ile paylaştı.

4000 TL para ödülünün de sahibi olan Elif Bilge geçtiğimiz aylarda İzmir’de düzenlenen “Çocuk Hakları” konulu ulusal karikatür yarışmasında da Türkiye Birinciliği’ni kazanmıştı…

Büyükler ve gençler kategorisinde Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Amerika, Japonya, Fransa, İtalya, Venezuela, Suudi Arabistan, Polonya, İran, Hırvatistan, Myanmar, Belçika gibi 51 ülkeden 409 karikatür çizerinin 1128 eser ile katıldığı 5. Uluslararası Karikatür yarışmasının seçici kurulunda ünlü karikatür sanatçıları Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Raşit Yakalı, Şevket Yalaz, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk, Sarkis Paçacı ve mizah yazarı Savaş Ünlü bulunuyordu.

Büyükler kategorisinde birincilik ödülünü İran’dan AliRastroo, ikincilik ödülünü Hırvatistan’dan Mojmir Mihatov, üçüncülük ödülünü Türkiye’den Ali Şur’un kazandığı yarışmanın ödül töreni Mart ayı içinde Muğla’da gerçekleştirilecek…

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2024, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115