Boyabat'ta Ticari Taksi Sürücülerine Bilgilendirme Toplantısı

Boyabat'ta Ticari Taksi Sürücülerine Bilgilendirme Toplantısı

Boyabat'ta Ticari Taksi Sürücülerine Bilgilendirme Toplantısı

Boyabat ilçesinde, ticari taksi sürücülerine Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Özel bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda, Boyabat ilçesinde görev yapan ticari taksicilere uymaları gereken kurallar, ticari taksi yönetmeliği, araçlarında bulundurulması gereken belgeler, sürücü yolcu ilişkileri gibi konularda bilgilendirmeler yapılıp, eksikliklerini nereden ve nasıl temin edecekleri hatırlatıldı,

Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş, toplantının açılışında ticari taksi sürücülerinin Boyabat'ı en iyi şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

Erbaş, "Değerli arkadaşlarım, biraz sonra trafik polisi memur arkadaşlarımız, araçlarınızda bulunduracağınız belgeler ve görevinizle ilgili konularda bilgilendirme yapacaklar. Ben sizlerden ilçemizi en iyi şekilde temsil etmenizi istiyorum. Kılık kıyafetlerinizde lütfen itinalı olalım. Yolcularınıza da kibar ve nezaket kuralları içinde davranalım. İlçemiz içinde ya da dışarıdan gelmiş olan bir yolcunuz Boyabat hakkında iyi şeyler söylesin. Ben her zaman sizlerin hakları ve hukukunu korumak için görev başındayım, bir sorununuz olduğunda beni 24 saat  arayabilirsiniz. Ancak sizlerden de yüzümü karaya çıkarak bir şikayet beklemiyorum. Hepinize sağlıklı ve bol kazançlı çalışmalar diliyorum" dedi.

Daha sonra söz alan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Vekili Burak Bozlak, ticari taksi sürücülerinin araçlarında bulundurması gereken belgeleri açıklayıp, eksik belgelerin en kısa sürede tamamlanması gerektiğini söyleyerek cezai duruma düşülmemesini söyledi.

Bozlak, konuşmasında "Ehliyetiniz olupta ticari taksi kullanabilmeniz için src, psikoteknik belgeleriniz olması yasal şarttır. Ayrıca SGK kaydınız da bulunacak, 66 yaş sınırını aşanlar ise hiçbir şekilde ticari araç kullanamazlar.

Araç içine fazla yolcu ve yük alamazsınız, bir kaza esnasında aracınızda fazla yolcu varsa tazminatını siz cebinizden ödemek zorunda kalır, cezai işleme tabi olursunuz.

Tüm araçlarda olduğu gibi ticari araçlarda da  denetimlerini sürdüreceklerini hatırlatan Bozlak, "Bu uyarılarımızı denetimlerde soracağız, inceleyeceğiz. Emniyet kemeri takılı olacak, araç içinde ne siz ne de yolcularınız sigara içmeyecek, araç hareket halindeyken telefon kullanmayacaksınız. Yolculara karşı nezaketli olup, tartışmalara girmeyeceksiniz." dedi

Salondaki sürücülerin korsan taksi ile ilgili sorularını cevaplandıran Bozlak,"Sizler kosan yolcu taşıyan bir araç gördüğünüzde, sakın olaki kendiniz müdahale etmeyin. Doğrudan 155'i arayıp bize bildirin, gerekli müdahaleyi biz yaparız." dedi.

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2019, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115