Boyabat'ta "Sınav Motivasyonu Teknikleri" Semineri 

Boyabat'ta "Sınav Motivasyonu Teknikleri" Semineri 

Boyabat'ta "Sınav Motivasyonu Teknikleri" Semineri 

Boyabat ilçesinde Bonus Hoca lakabıyla anılan Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu tarafından üç ayrı seansta 8. ve 12. sınıflarda eğitim gören toplam 1380 öğrenciye "Etkili ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri" ile "Sınav Motivasyonu Teknikleri" konularını içeren seminer verildi. 

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi konferans salonunda İlçe Kaymakamlığının "Bizim Projemiz" kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla merkez ve köy okullarının 8. ve 12. sınıflarında eğitim gören toplam 1380 öğrenciye Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu tarafından "Etkili ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri" ile "Sınav Motivasyonu Teknikleri" konularında 3 ayrı seansta seminer verildi. 

Beledioğlu konuşmasının başında sınavlarda öğrencilerin karşısına öğrendiklerinin doğrudan sorulacağı sorular değil, öğrendiklerinden faydalanılarak hazırlanan soruların geleceğini vurgulayarak, ezbercilik sınavlarda başarılı olmaya yetmeyecektir, dedi. 

Beledioğlu, öğrencilere "Ders çalışırken, sınavlara hazırlanırken, daha çok kavramlara çalışın, tanımları yapın. Sınavlarda bilgi sorusu değil kavram sorusu sorulur. Kitap okumanız sözcük dağarcığınızı genişletecek, sözcük dağarcığınız kadar da kavrama yeteneğinizin gelişeceğini hiç unutmayın ve kitap okumaya zaman ayırın" dedi. 

Okulda öğrenilen bilgilerin akılda kalma için yeterli olmadığını söyleyen Beledioğlu, "Ben öğretmenin anlattıklarını çok iyi anladım, evde tekrar etmeme gerek yok, demeyin. Bu düşünce büyük hatadır. Çok iyi bildiğimizi sandığımız bilgiler, tekrarlanmadıkça unutulacaktır." 

Ders çalışırken de en zayıf olduğnuz derslere en çok zaman ayırın diyen Beledioğlu, "Derslerinize eşit zaman ayırmak, verimli bir ders çalışma yöntemi değildir. Zayıf olduğunuz bir ders konusunu tam anlamadan, kavramadan diğer derse geçmeyin. Ayrıca ders çalışmanız bitince, internet, sosyal medya içine girip dinlendiğinizi, eğlendiğinizi sanıyorsanız, büyük yanlış yapıyorsunuz. İnsan beyni yeni bir şey öğrenirken bir önceki öğrendiklerini hafızasından siler. Bu yanlışa düşerseniz ders çalıştığınız zaman öğrendiklerinizi internet ortamına girince kaybedeceksiniz. Peki ders çalışma sonrasında ne yapalım derseniz, dinlenin derim" dedi. 

Okulda öğretmeni dinlerken not almanın doğru olmadığını da anlatan Beledioğlu, " İnsan beyni aynı anda iki işi yapmaz. Siz not alırken beyin bilgileri kaydetmez. Ancak evde ders çalışırken not almak verimli çalışmadır. Gördüğümüzden çok yaptıklarımız aklımızda kalır." 

Beledioğlu, konuşmasını son bölümünde "Kendine İnan" konusuna değinerek, en başarısız olduğunuzda bile kendinize güveni yitirmeyin dedi. "Sınavlarda en başarısız sonuçları alsanız dahi, umutsuzluğa kapılmayın. Kendinize güvenip, 'başaracağım' diye kendinize söz verin ve çalışın. Çalışmanızda disipline ve programlı olmaya önem verin. Ders çalışırken, kendinizi sınav ortamındaymış gibi hissedin. Yanınızda yiyecek olmasın, müzik sesi olmasın. Motivasyon, en kötü durumda dahi kendinize güvenip, 'başaracağım' diyen duygudur" ifadelerinde bulundu. 

Beledioğlu, program aralarında seminer konularını içeren kısa  video görüntüler de izletirken, anlatımlarıyla ilgili öğrencilere de sorular yöneltip, öğrencilerin verdiği cevapları yorumlayıp, teşekkür etti.

 

Beledioğlu, program sonunda salondaki tüm öğrencileri ayağa kaldırarak, "çalışacağım, çalışacağım, başaracağım, başaracağım" sözlerini tekrarlatarak, programını tamamladı. 

İlçe Mili Eğitim Müdürü Osman Özkan, program sonunda Bedelioğlu'nu tebrik edip, hediye takdim etti. 

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2020, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138