Boyabat'ta Halk Eğitimi Merkezi'nde bir yılda 2 bin 768 kursiyer eğitim aldı

Boyabat'ta Halk Eğitimi Merkezi'nde bir yılda 2 bin 768 kursiyer eğitim aldı

Boyabat'ta Halk Eğitimi Merkezi'nde  bir yılda 2 bin 768 kursiyer eğitim aldı

Sinop'un Boyabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2023 yılı değerlendirme ve planlama toplantısı düzenlendi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nuri Aslan, müdürlük olarak 2023-2024 döneminde genel mesleki alanında 157 kurs açtıklarını söyledi.

Açılan kurslarda 944'ü erkek, bin 824'ü bayan olmak üzere toplam 2 bin 768 kursiyerin eğitim aldığını ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Merkezimizde 85 öğretmen ve usta öğreticinin görev aldığı kurslarımız, genel kurslar ve mesleki kurslar olarak ikiye ayrılır. Açılan genel kurslarımız 117 adettir. Bu kurslarımızdan 848 erkek, bin 282 bayan olmak üzere toplam 2130 kursiyerlerimiz faydalanmıştır. Genel kurslarımızdan 64 erkek 284 bayan kursiyerimiz sertifika almıştır. Mesleki 40 adet kurslarımızdan ise 96'sı erkek 542'si bayan olmak üzere 638 kursiyer faydalanmıştır.

Giyim Üretim Teknolojileri Kursu'muzdan Gazze'ye yardım olmak üzere 100 adet battaniye, 20 adet çocuk pijaması ve 2000 maske hazırlanarak yardım malzemelerinin toplanma merkezi olan Mersin iline gönderilmiştir. Türk Halk Müziği kursumuzdaki koromuz halka açık konserini vermiş Türk Sanat Müziği kursu koromuz ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde konserini verecektir

.Açılan kurslarımızın haricinde İş Makinesi Operatörlüğü kursu Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği halinde yapılmaktadır. Geleneksel Türk Okçuluğu kursunuz şu anda Türkiye şampiyonasına katılmaktadır. Açık lise öğrencilerimizden karate sporu dalında öğrencimiz il birincisi olmuştur. Kurumumuz tarafından açılan kurslardan faydalanan kursiyerlerimiz tarafından birçok il ve bölge birinciliği elde edilmiştir. Geleneksel olarak yöremize has Boyabat Çemberi Kursu Kadın Kooperatifi tarafından Halk Eğitim bünyemizde faaliyet göstermektedir."

Toplantıya, İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, kurslarda görev alan öğretmen ve usta öğreticiler katıldılar.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2024, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115