Baharın habercisi leylekler gelmeye başladı

Baharın habercisi leylekler gelmeye başladı

Saraydüzü ilçesine Baharın habercisi leylekler gelmeye başladı

Saraydüzü Cuma Ovası Leylek Popülasyonu projesi koordinatörü Saraydüzü Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Orhan Okur, 2022 yılında başlayan proje kapsamında 2024 yılı faaliyetlerinin başladığını söyledi.

Okur, konuyla ilgili açıklamasında "Saraydüzü ilçesi Cuma Ovası'na 2023 yılı 8 Mart tarihinde ilk leylek gelmiş idi. Bu yıl ise 6 Mart tarihinde ilk leylek görüldü. Şu an için 15 civarında leylek ovamıza ulaşmıştır. Genel olarak erkek leylekler daha önce gelir ve yuvayı onarır, bir süre sonra da dişi leylek gelerek yuvada yumurta ve yavru büyütme süreci başlar."

2024 yılı faaliyetleri kapsamında ilk olarak 27 yuvamıza yapay platform yerleştirdik, diyen Okur, 

"2023 yılında 5 yuvaya yapay platform yerleştirmiş ve bu yuvalarda 10 yavru uçabilmişti. Ayrıca takip edilen toplam 63 yuvada 129 yavru leylek uçmayı başarmıştı. Cuma ovasına bu yıl yine 120 civarında leylek geleceğini ön görerek 150 yavru leyleğin büyüyeceğini tahmin ediyoruz.

Sinop Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nden gelen akademisyenlerce 2022 ve 2023 yılları Haziran aylarında yaptığımız gibi 2024 yılında da yavru leyleklere halka takma işlemi gerçekleştirilecektir.

Ayrıca bu yıl hem öğrencilere hem de bölgede yaşayan vatandaşlarımıza akademisyenlerce doğa ve ekolojik denge konularında eğitim verilecektir." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2024, 22:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
İhsan serçe
İhsan serçe - 1 ay Önce

Sayın hocam ben arım köyünde yaşıyorum benim evin önünde bir leylek yuvası var benim arı kovanlarim var arılar oğul çıkarınca leyleğin yavrusunu arılar sokuyor ve yavrular ölüyor iki yıl yavru yetiştirme den iki yıl oldu yuvanın ordan uzaklaştırılmasını istiyorum bilgilerinize arz ederim

SIRADAKİ HABER

banner115