Boyabat'ta Uçurtma Şenliği Gerçekleştirildi

Boyabat'ta Uçurtma Şenliği Gerçekleştirildi

Boyabat'ta Uçurtma Şenliği Gerçekleştirildi

Boyabat İlçe Kaymakamlığının "Bizim Projemiz" kapsamında  Dumlupınar İlkokulu tarafından Çamlıca Tepesinde ''Birlikte Uçuralım'' isimli etkinlik düzenlendi.

Boyabat Dumlupınar İlkokulu tarafından bizim projemiz etkinlikleri kapsamında düzenlenen ''Birlikte Uçuralım'' isimli etkinlik ilçemiz Çamlıca tepesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe ilçe Kaymakamı sayın Fatih Aksoy ve ilçe protokolü üyeleri katıldılar. Ana okulu ve ilkokul öğrencilerinin ve velilerinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi. Öğrencilerin kendi becerileriyle yaptıkları uçurtmalar gökyüzünü süsledi. Etkinlikte çocuklar halat çekme ve çuval yarışı etkinlikleri de gerçekleştirdiler.  
    
Uçurtma yarışmasında dereceye giren; en güzel tasarlanan uçurtmalara Anaokulu ve ilkokul katagorilerinde ödül alan öğrenciler belirlendi. 

Programın açılış konuşmasını yapan Dumlupınar İlkokulu Müdür Yardımcısı Nusrettin Göl, İlçe Kaymakamı, protokol ve diğer misafirleri selamlayıp hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasına devamla "Sokak oyunları kültürümüz içinde tek canlı oyuncak olarak da anılan uçurtma, küçük büyük hemen herkesin hayatında bir şekilde yer almıştır.
       
Çocukların doğanın tüm güzellikleri içerisinde yaptığı eğlenceli bir oyun ve spor olan uçurtma aktivitesi aynı zamanda bilim etkinliği olarak da düşünülebilir. Çocuklar uçurtmanın nasıl uçtuğunu deneyimler ve bu sayede gözlem yetenekleri gelişir; analiz ve sentez yapmayı öğrenirler. Çocukların günlük yaşamda kullanılan malzemeler ve bu malzemelerin nitelikleri hakkında beslemiş olacakları bu merak, onların öğrenme isteklerini geliştirerek okuldaki derslerini dahi pozitif etkileyecektir.
       
Uçurtma bir yandan da çocukların tüm enerjisini ortaya çıkaracak bir spor dalı olduğundan, vücut koordinasyonlarından konsantrasyonlarına, sporun birçok dalındaki olumlu etkileri çocuğunuza aşılar. Doğanın, gökyüzünün tüm güzellikleri eşliğinde renkli ve desenli uçurtma modellerini uçurduğunda yaşadığı mutluluk onun hiçbir zaman unutamayacağı bir anı olacaktır.
       
Bizim ülkemizde uçurtma denildiği zaman çocukların sokak aralarında oluşturduğu bir oyuncak olarak algılanıyor, bu algı yanlıştır. Çünkü uçurtma çocuk oyuncağı olduğu kadar ailenin de katıldığı bir oyundur. Bir pikniğe çıkıldığını düşünün, çocuk uçurtma uçurmaya çalışırken baba da onun yanında olur. Çocuğu ile birlikte o da uçurtma uçurmak için çabalayacak ve çocuğu ile kaliteli zaman geçirecektir. 
       
Ana okulu öğrencilerinden bahsedersek, bu yaş grubundaki çocuk için uçurtma yapımı çok ideal bir kesme biçme ve yapıştırma işlemi, çocuğun el becerisini geliştirmek için çok ideal bir çalışmadır. Öğrenci kendisi çiziyor kendisi yapıştırıyor, kendisi bağlıyor dolayısıyla el becerisini geliştiriyor, hayal dünyasını da dolduruyor ve farkında olmadan bir proje yapıyor, bir malzemeyi eline alıyor ve bir oyuncak üretiyor ve bunu uçurarak sonucunu görüyor.
       
Bütün bunlar yan yana getirildiği zaman, eğer çocuk sonuç alırsa kendine olan özgüvenini artar. Evet, ben yapabilirim der. Çocuk için bu çok önemlidir. Bu anlamda uçurtmanın ruhen katkısı olduğunu da söyleyebiliriz. Kafan çok doluysa git deniz kenarına balık tut deriz, insanın ruhunu dinlendirdiği söyleriz, aynı şekilde yeşillik alanlar suyun olduğu yerler insanı dinlendiren ortamlardır. Dolayısıyla uçurtma yapmakla ve uçurmakla çocuğu dinleneceği ve eğleneceği yere yönlendirmiş oluruz.

Etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde bizden desteklerini esirgemeyen başta sayın Kaymakamımız Fatih Aksoy olmak üzere, Belediye Başkanımız sayın Şefik Çakıcı'ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Osman Özkan'a okulumuz adına teşekkürlerimi sunarım. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize başarılar diler, hepinize saygılarımı sunarım." dedi. 

Daha sonra yapılan uçurtma yarışlarını değerlendiren jüri heyeti Anasınıfı ve İlkokul kategorisinde dereceye giren öğrencileri belirledi.

Anasınıfı Kategorisinde 

1. Mevlana MTAL uygulama sınıfı öğrencisi Deniz Yusuf Çelik
2. Mevlana MTAL Uygulama sınıfı öğrencisi Halil Talha Özdemir

3. Dumlupınar İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Elif Irmak Atağ

İlkokul Kategorisinde

1. Sarıağaççayırı İlkokuli öğrencisi Hamza Özkaya

 2. Cengiz Topel İlkokulu Öğrencisi Hümaşah Sancak

3. Uygur Özay İlkokulu öğrencisi Nisa Gülfen Küçükbaş

İsimli öğrenciler ödüllerini 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayarında alacaklar.

Dumlupınar İlkokulu Müdür Yardımcısı Nusrettin Göl, uçurtma yarışındaki amaçlarını da açıklayarak, çocukların eve kapanıp kalmamalarını sokak oyunlarını da oynayarak sanal ortamlardan uzaklaşmalarını istediklerini belirterek;

"Öğrencilere, aileleri ve öğretmenleri ile işbirliği içinde çalışma ortamı hazırlamak, hayal güçlerini kullanarak geleceğe yönelik düşüncelerini açığa vurmalarını eğlenceli bir hale getirebilmek, onlara özgüven kazandırabilmek. Okulların eğitim yönünün yanında sosyal yönlerini de vurgulamak, eğitimin içinde olan veya eğitime yeni başlayacak bireylerin eğitim kurumlarına bakış açılarını pozitif yönde geliştirmek,

Öğrencilerin doğa ile iç içe olmalarını sağlayarak çevre bilinci gelişimine katkıda bulunmak,
İlçemizde bulunan anaokulu ve ilkokullarla birlikte aynı ortamda bulunarak dostluk ve arkadaşlık duygularını pekiştirmek, Uçurtma yapımını öğrencilerimize anlatmak, birlikte uçurtma yapmak ve uçurtma uçurmanın bilgisayar oyunlarından çok daha eğlenceli olduğunu yaşayarak kavratmak."
olarak değerlendirdi.

 

Haber : Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 21:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138