CHP’nin 97. Yılı Boyabat’ta Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla kutlandı

CHP’nin 97. Yılı Boyabat’ta Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Boyabat Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına  İlçe Başkanı Hasan Sıtkı Mor’un Çelenk sunmasıyla kutlandı.

Pprogram CHP İlçe Başkanı Hasan Sıtkı Mor'un Atatürk Anıtına çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunuşuyla devam etti.

İlçe Başkanı Hasan Sıtkı Mor, günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmasında, Türkiye'de demokrasinin ve hukuk devletinin karşısındaki en büyük tehdit milli irade adına hareket etme iddiasıyla siyaseti ve devleti tekeline almaya çalışan Ak Parti iktidarıdır, iktidarın tekelleşmesi, denge ve denetleme yetkilerinin gasp edilmesine yol açmıştır. Ak Parti iktidarı yasallık görüntüsü altında hukuksuzluğu, devleti yönetme görüntüsü altında keyfiliği, kalkınma görüntüsü altında rant paylaşımını topluma dayatan bir düzen kurmuştur, dedi.

Başkan Mor, konuşmasında "Cumhuriyet Halk Partisi, tüm bu hukuksuzluklara, ihlallere ve baskılara karşı, bir yandan anayasal ilkeleri ve kurumları, diğer yandan insan haklarını ve özgürlükleri büyük bir inanç ve cesaretle savunmuştur ve savunmaya da devam edecektir.

Türkiye; bireyleri, toplumu ve anayasal kurumları baskı altına alan bir tek adam ve tek parti iktidarına karşı, özgürlüğü ve demokrasiyi kararlılıkla sahiplenme nktasına gelmiştir.

Geçmişi inşa eden CHP'liler geleceği de inşaedecek kararlılıktadır. Çünkü bakanlığa verilen dilekçeyle değil, Kurtuluş Savaşı siperlerinde kutulan CHP'nin geleceğimizin garantisidir. CHP olarak her ne koşul altında olursa olsun, bedeli ne olursa olsun adaleti, insan haklarını, demokrasiyi, laikliği, sosyal hukuk devletini savunacağız ve bunun için mücadele etmeye kararlıyız.

Bu duygularla CHP'nin 97. kuruluş yı dönümünde başta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm partililerimizi şükranla anıyor, partimize gönül veren vatandaşlarımıza, omuz omuza mücadele verdiğimiz yol arkadaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2020, 13:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabatlı
Boyabatlı - 4 yıl Önce

Siz önce ak parti yi kötülemektense pkk fetö ve en son savcımızı şehid eden dhkpc militanına ölüm orucunda ölmesine ağlayan chp ye bir bakın derim. Ne yani kurtuluş savaşı siperinde sadece chp liler mi vardı bir ak partili okarak bizim dedelerimiz siperde değilmiydi

vatandaş
vatandaş - 4 yıl Önce

herkes uzaya gitti. biz hala parti peşinde ben haklıyım sen haklısın peşindeyiz .bizler ne zaman akıllanıp takım tutar gibi parti tutmayıp Allah rızası için konuşacağız işin içinde menfaat olduğu zaman hayır gelmiyor .anlatacağım şu ki siyasetçiler halk için ne yapıyor ne yapmıyor o kötü bu kötü lafını geçin artık halk için ,çalışanlar için ,emekliler için ,çiftçi için ,işçi,memurlar için bişeyler yapın bizlerin istediği rahat huzurlu gelir düzeyimiz iyi insanlar olmak isteriz. ALLAH TÜRKİYEMİZİ KORUSUN.düşmanlarımıza fırsat vermesin.

SIRADAKİ HABER

banner115