İl Sağlık Müdürlüğü Boyabat'ta ki iddia hakkında açıklama yaptı

İl Sağlık Müdürlüğü Boyabat'ta ki iddia hakkında açıklama yaptı

İl Sağlık Müdürlüğü Boyabat'ta ki iddia hakkında açıklama yaptı

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü ,Sinop Chp İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel'in Boyabat'ta Sağlık çalışanları arasında kayırmacılık iddiası hakkında açıklama yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
DSÖ tarafından Pandemi olarak kabul edilen COVİD-19 salgının ülkemizde de görülmesi üzerine Cumhurbaşkanlığımız 13.03.2020 tarih ve E. 12362 sayılı Genelgesi ile Bakanlığımız 13.03.2020 ve 18.03.2020 tairhli yazılı talimatları gereğince sağlık personelimizin izinlerine yeni düzenleme yapılmıştır.

Buna göre ;13.03.2020 sayılı yazı kapsamında ,yasal mazeret izinleri ( evlilik,ölüm,analık hastalık ve refakat ) ile kanser tedavisi görenler ve organ nakli olanlar idari izinli sayılması ,18.03.2020 tarihli yazıda doğum sonrası analık izninin bitiminde ücretsiz izin verilmesi ile hamile ve engelli çalışanların idari izinli sayılması gibi hususlar düzenlenmiş olup; ilimiz genelinde bu kapsamda 10 (on) personelimiz idari izinli sayılmıştır.

Ayrıca 23.03.2020 tairhli yazı ile tüm personelimiz için salgının etkisini azaltmaya yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmayacak ve sağlık hizmetini aksatmayacak sayıda personel bulundurulması şartıyla esnek çalışma yönetmi getirilmiştir.

Yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilerek ve hiçbir ayrım yapılmaksızın tüm sağlık personelimiz görevini başındadır.

Kamuoyunu yanıtıcı sosyal medya paylaşımları üzerine yukarıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

-Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2020, 18:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Harranlı
Harranlı - 4 yıl Önce

Mevzuatın/genelgenin bir kısmını kopyala yapıştır yapıp ekine de şu kadar personel idari izinlidir demenin adı açıklama olmuş.İdari izin koşullarını taşıyanlar tabi ki yasal hakkını kullanacaktır.Lakin Dünya çapında ölümlere sebebiyet veren bir vakıanın olduğu zamanda idari izinli olma koşulu olmamasına rağmen sırf sendikalı olduğundan/eşinin sendika başkanı ya da sendika da önemli kişi olduğu iddiasıyla kayırımcılık yapıldığı hususunun cevabının bu şekilde olması tebessüm edicidir.Allah Harranlı olanlara kolaylık versin.

SIRADAKİ HABER

banner115