KABAKÇI KONAĞINDA  ASİLDER RÜZGARI 

KABAKÇI KONAĞINDA  ASİLDER RÜZGARI 


KABAKÇI KONAĞINDA  ASİLDER RÜZGARI 

Merkezi Ankara Seyir Tepe’de bulunan ASİLDER Derneği Başkent’te etkili faaliyetler gerçekleştiren başarılı Sivil Toplum Kuruluşları içerisinde yer almaktadır.

“ SEVDAMIZ SİNOP DAVAMIZ TÜRKİYE”
 

Meşalesi ile kültür, sanat, eğitim alanında güzelliklere imza atmakta, diğer sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek, Ankara’da yaşayan hemşehrilerini bir araya getirmektedir. 

Kabakçı Zade konağı Hamamönü Etkinlikleri çerçevesinde her ay faaliyet düzenlenmektedir.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Asilder Genel. Başkanı Kenan Güllü Sevdası Sinop davası Türkiye Cumhuriyeti olan yüreklerle ilerlemenin mutluluğunu paylaştı. Kısa zamanda Ankara'da sivil toplum kuruluşları içinde büyüyen bir aile olduklarını, hizmetlerini, gerçekleşen programlarını, projelerini misafirlerine açıkladı.

Program sunumunu gerçekleştiren Eğitimci Yazar Sultan Özateş Türkü nedir, çeşitlerini açıklayıp, Türk Halk Müziği ve Şiir hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

Türk Halk Müziğine gönül vermiş Sinop’lu Sanatkârlar Ali Çınar ve Ayşe Baltacı türkülerle geceye anlam kattılar. Programa misafir dinleyici olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçılarından Şevket Kağıtçı ve Aysel Yaşar ikişer eser okuyarak gönüllere selam eylediler.

Selami Parmaksız sazı ile türkülere eşlik etti.

Asilder Çocuk Kurulundan Asya Demircan, Ayşe Nur Akdoğan mısraları misafirlere ikram ettiler.

Halk Kültürüne sahip çıkanları buluşturan, folklorümüzün bir parçası olan sözlü halk müziğimiz olan türkülere sahip çıkan Ali Çınar ve Ayşe Baltacıya program sonunda Asilder Başkanı Kenan Güllü ve Ankara Sanat Platformu Başkanı Sultan Özateş işbirliği ile Türk Müziğine değer katan, sahip çıkan, emsallerine örnek teşkil eden gayretlerinden ötürü “ ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ” olan plaketler takdim edildi.

Programa; SİNOPLULAR FEDERASYONUNA BAĞLI Ankara Sinop İlçeleri Derneği "ASİLDER" Ayancık, Boyabat/Gökırmak, Boyabat/Eğlence, Dikmen, Durağan, Erfelek, Gerze, Saraydüzü/Uluder, Türkeli İlçelerimizin başkanları Çok sayıda bürokrat, Asilder Yönetim kurulu, Kadın Kolları, Gençlik kolları ve üyeleri, hemşehriler ve aileleri katılım sağladılar.

Aynı zamanda Uluslararası düzeyde Türk Cumhuriyetlerine 2019 itibari ile projelerini gerçekleştirmeyi planlamaktadır.
ASİLDER İle birlikte,Ressam,Şair ve yazar Sultan Özateş’in fırçasından 50 adet “Sinop” konulu Suluboya Sergisi ile Azerbaycan’da gerçekleşecek Türk Günlerinde Türkiye’mizin MUTLU şehri Sinop’u tanıtacak faaliyetlerine başlamış olup, başarılarını kutluyoruz.

-Haber merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2019, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115