Denetimli Serbest Hükümlüler, Toplum Yararına Hizmet Veriyorlar

Boyabat İlçesinde Denetimli Serbestlik kapsamındaki hükümlüler ilçedeki üç ayrı okulda boya, badana ve temizlik işlerini yerine getirerek topluma yararlı hizmet veriyorlar.

Denetimli Serbest Hükümlüler, Toplum Yararına Hizmet Veriyorlar

Denetimli Serbest Hükümlüler, Toplum Yararına Hizmet Veriyorlar

Boyabat İlçesinde Denetimli Serbestlik kapsamındaki hükümlüler ilçedeki üç ayrı okulda boya, badana ve temizlik işlerini yerine getirerek topluma yararlı hizmet veriyorlar.

Türkiye genelinde yürütülen 2018-2019 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili olan 18 Ocak - 04 Şubat 2019 tarihleri arasında kamu hizmeti cezaları kapsamında belirlenecek okullarda denetimli serbestlik altındaki yükümlüler tarafından boya, tadilat, temizlik ve benzeri işlerinin yerine getirilmesinin düşünüldüğü, bu kapsamda belirlenecek bir okulda tüm Cumhuriyet başsavcılarının da bulundukları il ve ilçelerde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce belirlenmiş bir okulda çalışmalar kapsamında Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Boyabat Karacaören Şehit Turan Meşe İlköğretim Okulu'nda, Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Gürbüz, Boyabat Denetimli Serbestlik Müdürü Yavuz Kanlı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personeli ve hükümlülerin katılımı ile 21.01.2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Hükümlülerin yaptığı boya, tadilat, temizlik ve benzeri işlerin yerine getirilmesi esnasında yapılan çalışmalar yerinde görülüp, çalışmalar nedeni ile protokol ve ziyaretçiler tarafından hükümlülere teşekkür edildi.

Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, yaptığı açıklamada  "Denetimli serberstlik kapsamı kanunlarca belirlenen, şüpheli, sanık ve hükümlüler hakkında mahkemelerce verilen ceza ve tedbirlerin uygulandığı, şüpheli, sanık ve hükümlülerin toplum içinde denetim ve takibinin yapılarak iyileştirilmesi ve tekrar topluma kazandırılması için ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet program ve kaynakların sağlandığı bir ceza infaz sistemidir. Hükümlülerin çevresinden ve ailelerinden uzak kalmadan birey olarak hem toplumun içinde hem de kamuya yararlı bir işte çalışarak topluma faydalı olmaktadırlar. Bu gün açılışını yaptığımız projemiz ile hükümlülerin gelecek nesillerin yetiştirilmesinde büyük öneme sahip eğitim yuvalarına bir nebze de olsun katkıda bulunmalarından büyük onur duymaktayım. Böyle çalışmalar gelecekte de devam edecektir." dedi.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Karacaören Şehit Turan Meşe İlköğretim Okulu'na gelerek denetimli serbest hükümlülerin çalışmalarını yerinde inceledi, Başkan Çakıcı, "Çok güzel düşünülmüş, topluma yararlı bir proje, ayrıca bir eğitim yuvasına verilen hizmet ve çalışmaları çok anlamlı buldum. Bu tür çalışmaların devamı; hem kamuya hizmet, hem de hükümlülerimizin meslek edinmeleri ve topluma kazandırılmaları açısından yararlı olacaktır. Hükümlülerin kamu yararına çalışmalarında belediye başkanlığımız olarak her zaman destek olacağız. Bu çalışmaları için hükümlülerimize teşekkür ediyorum. " ifadelerinde bulundu.
 

Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Gürbüz, denetimli serbestlik çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Hükümlülerin kamu yararına ücretsiz çalışma yükümlülükleri kapsamında her zaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile işbirliği içinde olacağız, hükümlülerin kamu çalışma ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalarını her zaman destekleyeceğiz" dedi..

Boyabat Denetimli Serbestlik Müdürü Yavuz Kanlı; Denetimli serbestlik çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalarda kurumlar ile yapılan çalışmalardan memnun olduğunu söyleyerek, "Hükümlülerin kamu yararına ücretsiz çalışma yükümlülükleri kapsamında her zaman kurumlar ile işbirliği içerisindeyiz, zaten denetimli serbestliğin toplum temelli bir infaz sistemi olduğundan kurumlarca yapılan çalışmalar bizleri mutlu etmiştir." dedi.

Hükümlüler ceza da olsa topluma ve eğitim kurumlarına yapmış oldukları hizmetlerden gurur duyduklarını dile getirmişlerdir.

Edinilen bilgiye göre Boyabat ilçesindeki topluma yararlı denetimli serbest hükümlüleri, ilkokulların yarıyıl tatili süresinde Karacaören Şehit Turan Meşe İlköğretim Okulu ile birlikte Boyabat Özel Eğitim Uygulama Okulu, Sarıağaççayırı İlk ve Ortaokulu'nda da boya, tadilat, temizlik ve benzeri işlerini yerine getirecekleri öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2019, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115