FSM İHO’DAN BİR TÜBİTAK PROJESİ DAHA KABUL EDİLDİ

FSM İHO’DAN BİR TÜBİTAK PROJESİ DAHA KABUL EDİLDİ

FSM İHO’DAN BİR TÜBİTAK PROJESİ DAHA KABUL EDİLDİ

İlçemiz Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Esra Köroğlu tarafından Tübitak 4004 Doğa ve Bilim Okulları Destekleme Programı 2020/2 dönemi başvuruları kapsamında yazılan “Boyabat'ta Çocuklar STEM Yolculuğuna Çıkıyor 2“ isimli proje Tübitak tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Boyabat Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boyabatlı esnaf ve kuruluşların da desteklediği projenin birincisi 2021 yılında Sinop il ve ilçelerinde yetim, taşımalı ve dezavantajlı durumda olan 50 öğrenciye bir hafta zafer otelde konaklamalı olarak düzenlenmişti.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek proje kapsamında Boyabat, Saraydüzü ve Durağan ilçelerindeki okullarda 6. ve 7. Sınıflarda öğrenim gören toplam 50 öğrenci katılabilecek. 29 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Sinop, Samsun ve Amasya Üniversitelerinden çeşitli akademisyenlerden STEM (Matematik, Mühendislik, Teknoloji ve Fen) alanında matematiksel modelleme, mühendislik tasarımlar, kodlama ve bilimsel sorgulamayı geliştirici eğitimler alacaklar. Ayrıca öğrenciler için okçuluk, oryantring, müze gezisi vb. sosyal etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Maliyeti 90.694 tl olan proje giderleri Tübitak tarafından karşılanacak. 

Proje, Tübitak 4004 Doğa ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Sinop’tan geçen tek proje olma özelliği de taşımaktadır.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan; “Projeye destek veren Boyabat İlçe Kaymakamı Sayın Enver Yılmaz'a, Boyabatlı esnaf ve iş adamlarına proje uygulamalarına sundukları maddi ve manevi destekleri için teşekkür ediyor, okul yöneticileri ve emeği geçen öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Gündoğdu ise “Öğrencilerin STEM odaklı çeşitli bilimsel etkinlikler yanında eğlenceli faaliyetlerle güzel arkadaşlıklar ve hatıralar biriktirebilecekleri bir hafta geçireceklerini belirtti. Gündoğdu ayrıca Fen Bilimleri Öğretmenimiz Esra Köroğlu ve projeye destek veren herkese teşekkür ederim” dedi. 

Projeye katılımcı öğrenci başvuruları yakında başlayacak olup başvurular ve Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi ve detaylara Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nun https://fatihsultanmehmetiho.meb.k12.tr/ kurumsal internet adresinden ulaşılabilmektedir.

LGS başarılarının yanında sanatsal, sportif ve kültürel pek çok proje ile adından söz ettiren ve her yıl kontenjanın iki katından fazla ön kayıt alan Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulunun 2022-2023 öğretim yılı ön kayıtları devam etmektedir. Başvuru fazlalığı dolayısıyla yapılacak olan sınav 27 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bilgi ve ayrıntılar için okul sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Okulun tanıtım videosu için tıklayınız. (https://www.youtube.com/watch?v=A1pncYaDQeg )

5. Sınıf online ön kayıt için tıklayınız. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnIv8ZCBIzHaB9rbM6j49O_i-55uuoh6vHWDfwehMPy-Py5A/viewform )

Okul sitesi için tıklayınız. (https://fatihsultanmehmetiho.meb.k12.tr/tema/index.php )

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2022, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115