Boyabat'ta "Tecrübe Paylaşımı" Konferansı

Boyabat'ta "Tecrübe Paylaşımı" Konferansı

Boyabat'ta "Tecrübe Paylaşımı" Konferansı

Boyabat ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Tecrübe Paylaşım Toplantıları" çerçevesinde din görevlilerine yönelik konferans gerçekleştirildi.

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz, Karabük ilçesi Merkez İmamı Hatibi Ahmet Akyasan, İstanbul Bağcılar İmam Hatibi Mecit Bozkurt ve Ankara Çankaya İmam Hatibi Ömer Ünal katıldılar.

Program Boyabat Çamlıca Camii Müezzin Kayyımı Tayyip Paflakoğlu'nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Boyabat İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk, açılış konuşmasında, tecrübenin hiçbir yerde bulunamayacak kadar gizli bir hazine olduğunu söyledi.

Evirgentürk, konuşmasında "Başkanlığımızın cami içi ve dışı olmak üzere çokça hizmet alanları bulunmaktadır. Gençlik koordinatörlüklerimiz, bağımlılıkla ilgili çalışmalarımız, aile irşad ve rehberlik bürolarımız vb gibi bir çok alanda hizmetlerimiz devam etmektedir.

Teknolojinin gelişmesi ve insan profilinin değişmesi ile bizler gelişen dünyamızda din dilini değiştirmeye ihtiyacımız vardır. Başkanlığımız bu konuda personelimizi hizmetiçi eğitim ve seminerlerle zaman zaman eğitime tabi tutmakta, etkili ve verimli din hizmeti sunumlarına katkı sağlamaktadırlar.

Tecrübe hiçbir yerde bulunamayacak kadar gizli bir hazinedir. Bugün burada alanlarında çalışma yapmış değerli imamlarımız bulunmaktadır. Biraz sonra yaptıkları çalışmalardan örnek sunarak sizlere yapacağınız çalışmalara esas olmak üzere "Tecrübe Paylaşımı" konulu konferans yapacaklardır.
Ben bu çalışmaların artarak devam etmesini, bu birlikteliğimiz hayırlı olmasını Cenabı Haktan niyaz eder, tüm katılımcı arkadaşlara saygılar sunarım"
dedi. 

"Tecrübe Paylaşımı" konulu konferans gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz, konuşmasında din görevlilerinin sosyal ilişkilerde daha aktif olması, görev yaptığı mahalle ve köylerde tüm kapıları çalarak ailelerin durumları hakkında bilgi edinmesi gerektiğini anlatırken, diğer konuşmacılar ise görev yaptıkları yerlerde gerçekleştirdikleri örnek projelerini dinleyicilerle paylaştılar.

Durağan İlçe Müftüsü Ali Mustafa Yıldırım, Saraydüzü İlçe Müftüsü Kazım Atcı ile Boyabat, Durağan ve Saraydüzü merkez ve köylerinde görevli imam hatip ve müezzin kayyımlarının da katıldığı toplantı yapılan konuşmaların ardından sona erdi.  

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2019, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115