Kaymakam Aksoy'a Veda Gecesi Düzenlendi

Kaymakam Aksoy'a Veda Gecesi Düzenlendi

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle İzmir ilçesi Ödemiş Kaymakamlığına tayini çıkan Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy'a veda gecesi düzenlendi.

İlçe Kaymakamlığı ve Boyabat Belediyesi'nin Kalebağı Mesire alanında düzenlediği veda gecesi, yemek ikramıyla başladı. Yemek sonrasında Kaymakam Aksoy'un dört yıl süreyle ilçedeki çalışmalarıyla ilgili slayt gösterimi gerçekleştirildi.

Gecenin konuşmalar bölümünde Boyabat Muhtarlar Derneği Başkanı Düzkaraağaç Köyü Muhtarı Hasan Sakacı, Kaymakam Aksoy'a Boyabat'a hizmetleri için teşekkür edip, yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Boyabat'ta dört yıla yakın görev yapan Kaymakam Aksoy'un şahsiyetine, kişiliğine, dürüstlüğüne, devlet adamlığına şahitlik ediyorum, dedi. 

Yıldız, vedalaşmaların insanlarda burukluk bıraktığını, ancak başlangıçların, bitişlerin ve vedalaşmaların kaymakamlık mesleğininin içinde olduğunu söyleyerek "Dört yıldır, beraber, birlik beraberlik içerisinde, kardeşlik, abilik ve devlet hukukuyla uyum içinde çalıştık. Çok güzel programlara yatırımlara imza attık. Ben kendisine şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. Kaymakamlığın dışında, bir abiyle, bir dostla ayrılmak zorunda kaldık. Bu akşam bana hüzün daha ağır bastı. Ancak onun istediği bir yere gitmesi, onun mutlu olması da bizi mutlu etti. Rabbim eşi ve çocuklarıyla huzurlu, mutlu bir ömür nasip etsin. Rabbim yolunu bahtını açık etsin."

Yıldız, konuşmasını "Şu an aramızda olan ve Saraydüzü ilçemize önemli hizmetlerde bulunan Diyarbakır Kocaköy Kaymakamlığına tayini çıkan Saraydüzü Kaymakamı Abdülkadir Umut Kasman'a da yeni görev yerinin hayırlı olmasını diliyorum." diyerek tamamladı.

Kürsüye davet edilen Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, bu milletin evlatları olarak bu topraklarda her kademede millete devlete hizmet etmek kutsal bir görevdir, dedi.

Çakıcı, "Maalesef ki bazı görevler aynı yerde olurken bazı görevler de iki, üç yılda bir atanmayla görev süresi boyunca yer değişimi oluyor. Değerli kaymakamımızla dört yıl süreyle kader birliği yaptık, ilçemize güzel hizmetler yaptık. Kaymakamımız istediği İzmir'e gidiyor. Kaymakamımızın inşaatı bitmekte olan Meydan Projemizdeki yeni kaymakamlık binasındaki makama oturmasını çok istedik, ama kısmet olmadı.

Değerli Boyabatlılar, Boyabat, Türkiye'ye değer katan bir şehir olarak güçlü projeleriyle yoluna devam ediyor. Kırkızlar kayasına yapılacak Türkiye'nin en geniş cam terasının ihalesini yaptık, inşallah bir ay sonra temelini atacağız. Topalçam Millet Bahçesi, Toki, tarihi çarşının restorasyonu, meydan projesi, Erenlik Parkı, Seyir Kulesi, Ziraat Bankası'nın kalkması, riskli alanların yıkılması, otoparklar. Bunlar için bu değerli kardeşimizle birlikte yol birliği, kader birliği yaptık. Hizmet etmek gerçekten çok güzel. Allah kendisinden razı olsun. Ben kendi adıma hakkımı helal ediyorum. Hiçbir kimsen arkasında dedikodu yaptığını duymadım. Eşiniz ve çocuklarınızla hayırlı ve mutlu bir hayat yaşayın. Sen de bize hakkını helal et, Hayırlı akşamlar diliyorum. Güle güle gidin." ifadelerinde bulundu.

Veda konuşması için sahneye davet edilen Kaymakam Aksoy, geceye katılan misafirlere teşekkür edip, dört yıl boyunca mesai arkadaşlarıyla birlikte hak, hukuk, adalet, saydamlık, hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde görevimizi yapmaya gayret sarfettik, dedi.

Kaymakam Aksoy,  "Tüm vatandaşlarımızla, tüm köylülerimizle hak adalet ilkeleri çerçevesinde müzakere ettik, hizmet ettik. Ben güzel hizmetler ettiğimizi düşünüyorum. Aşağı yukarı her köyümüze birkaç hizmet sunmuşuzdur. Tabii ki bu hizmetleri değerli muhtarlarımız ve mesai arkadaşlarımızla birlikte yaptık.

Mesleğinin gereği günü gelince vedalaşmak zorunda kaldıklarını söyleyen Aksoy, "Vedalaşmalarda konuşmak zordur, duygusal da bir insanım. Karınca kararınca Boyabat'a hizmet etme gayretinde olduk. İnşallah vatandaşlarımız da takdir ederler. Ben bu geceyi düzenleyen değerli belediye başkanıma, kaymakamlığımız personeline çok çok teşekkür ediyorum. İlçemize yapılan hizmetlerde emeği geçen, katkı sunan değerli valilerimize, İçişleri Bakan Yardımcımız Mehmet Ersoy Beyefendiye, Milletvekilimiz sayın Doktor Nazım Maviş Beye, Belediye Başkanım Sayın Şefik Çakıcı'ya, Ak Parti İlçe Başkanımız Ferhat Yıldız'a, il genel meclisi üyelerimize, geceye katılan tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Tekrardan hoş geldiniz. Umarım Boyabat'a hoş bir seda bırakmışızdır.
 

Yolu düşen herkes, Ödemiş'te bir kardeşiniz olduğunu umutmasın. Biz de Boyabat'ı unutmayacağız. Hakkınızı helal edin, bizden yana helal olsun. Hepinizi saygıyla sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum." ifadelerinde bulundu.

Konuşmalar sonrasında Kaymakam Aksoy'a hediye takdimlerinde bulunuldu. Program vedalaşma ve hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.

Veda gecesine Saraydüzü Kaymakamı Abdülkadir Umut Kasman, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Dağıstan Çağıran, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Beşir Alpak, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, siyasi parti temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, kurum amirleri, muhtarlar, stk temsilcileri ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2020, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115