Boyabat'ta bayram öncesi ulaşım araç ve durakları dezenfekte edildi.

Boyabat'ta bayram öncesi ulaşım araç ve durakları dezenfekte edildi.


Boyabat'ta bayram öncesi ulaşım araç ve durakları dezenfekte edildi.

Boyabat'ta "Tedbirli olalım, bayramı sağlıklı kutlayalım" parolasıyla  ticari taksiler, servis minibüsleri, otobüsler, yazıhaneleri ve duraklar dezenfekte edildi.

İçişleri Bakanlığının, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ticari taksilere yönelik aldığı tedbir kararları doğrultusunda her hafta rutin olarak yapılan dezenfekte çalışmaları Kurban Bayramı öncesinde de tekrarlandı. Bu kapsamda ticari taksilerle birlikte, servis minibüsleri, şehirler arası yolcu taşıyan otobüsler ve yazıhaneleri ile taksi ve dolmuş durakları dezenfekte edildi. 

Panayır alanındaki Boyabat Belediyesi ve Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odasının birlikte gerçekleştirdiği ticari taksilerin dezenfekte çalışmaları sonrasında dezenfekte belgelerini ve Kontrollü Sosyal Hayat Çalışma Rehberi broşürlerini veren Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş, tüm sürücülere maske verip kolonya ve lokum ikramında bulundu. Erbaş, konuşmasında; Bayrama tedbirli ve sağlıklı girelim, sağlıklı kutlayalım, kendimiz ve çevremizdeki insanları koronavirüs belasına kurban etmeyelim, dedi.

Erbaş, "Değerli arkadaşlarım önümüzde Kurban Bayramı var, ilçe nüfusu biraz daha artacak. Çarşı, pazar ve buna paralel yolcular de artacak. Asla rehavete kapılmayalım. Sizler, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek ve aracın içinde mutlaka maske kullanacaksınız. Ticari taksilerde, gün içerisinde araca binen her müşterinin kullanımına yetecek ölçüde kişisel kullanıma uygun dezenfektan malzeme, ürün veya 80 derecelik kolonya bulundurulacak. Müşteriler taksiye bindiği anda dezenfektan veya kolonya kullanması gerektiği konusunda müşteriyi bilgilendireceksiniz.
 

Ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecek. Müşteriler ticari taksilere maskesiz binemeyecek. Hizmet sunulan her müşteriden sonra trafik kurallarına uygun bir alanda müşterilerin fiziksel temas edebileceği kapı kolu, cam açma düğmesi, koltuk gibi yerlerin silinmesi, dezenfekte edilmesi ve araç içerisinin havalandırılması sağlanacak." dedi. 

Ticari taksilerin ve servis minİbüslerinin dezenfekte edilmesi sonrasında Otogardaki otobüs ve yazıhaneleri, taksi ve dolmuş durakları da dezenfekte edildi. 

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında tüm ülke genelinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında istenen denetimler Boyabat ilçesindeki iş yerlerinde de gerçekleştirildi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında kafeteryalar, kuaförler, parklar ve kahvehaneler gibi bir çok alan da ekipler tarafından denetimler yapıldı. 
Boyabat'ta da polis, zabıta, sağlık ve diğer yetkili kurum memurları ile stk yetkililerinden oluşan ekipler, bir çok iş yerine ve açık alanda denetimler yaptı. İş yerlerini denetleyen ekipler çalışanlarla ve müşterilere sosyal mesafe ve maske takma konusunda uyarılarda bulundu.

Ekipler ayrıca (Covud-19) tedbirleri kapsamında görülen eksiklikleri de işyeri yetkilisine söyleyerek bu eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi uyarısında bulunup, karşılıklı imzalarla rapor haline getirildi. 

Mahmut Coşkun


Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2020, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138