Boyabat'ta Okul Servis Sürücülerine Bilgilendirme Toplantısı Yapıdı

Boyabat'ta Okul Servis Sürücülerine Bilgilendirme Toplantısı Yapıdı

Boyabat'ta Okul Servis Sürücülerine Bilgilendirme Toplantısı Yapıdı

Boyabat ilçesinde, jandarma ve emniyetin trafik görevlileri ile Şoförler ve Otomobilciler Odası yetkililerinin katılımıyla okul servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş'ın  girişimleriyle özel bir otelin salonunda düzenlenen kahvaltılı toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Asb Kd. Bçşv Önder Tıngır, Sinop Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yüksel, jandarma ve emniyetin trafik görevlileriyle öğrenci servis sürücüleri katıldılar.

Boyabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İrfan Erbaş, programın açılış konuşmasında taşımasını yaptıkları öğrencilerin, kendi çocukları, evlatları olduğunu söyleyip; kıyafetimizle, saçımız sakalımızla, konuşmalarımızla onlara örnek örnek olmalıyız, dedi.

Erbaş, konuşmasında "Değerli arkadaşlarım, okulların açılmasıyla birlikte çok önemli bir görevi yapıyorsunuz. Bu anlamda ben sizlerle kahvaltılı bir toplantıda hem yeni dönemin hayırlı olmasını hem de görevlerimizin hatırlanması, servis araçlarınızda eksiklik varsa giderilmesi için uyarı hem de moral olarak kendimizi iyi hissetmemiz için bir araya gelmeyi istedim.

Sizlere ilçe emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığımız trafik görevlileri sizlerin uyması gereken kuralları, araçlarınızda nelerin olması gerektiği gibi konularda bilgilendirmede bulunacaklar. Benim sizlere uyarım, aman mahalle aralarında hız yapmayın, her sokakta küçük çocuklarımız var, daha dikkatli ve daha sakin olalım. Köylere öğrenci taşıyan arkadaşlarımı da uyarıyorum. Hiç bir şekilde öğrenci dışında yolcu almayalım.

Rabbimden, kazasız belasız bir sezon geçirmemizi diliyorum. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Asb Kd. Bçşv Önder Tıngır, konuşmasında sürücülerin araçlarında bulundurmaları gereken belgelerin bulundurulması, araç sigortalarının ve muayenelerinin zamanında yapılmasını, sağlık çantası ve yangın tüplerinin kullanıma hazır vaziyette bulundurulması gerektiğine dikkat çekti.

Tıngır, servis araçlarının teknik bakımlarının da zamanında yapılmasını söylerken, "Öğrencilerin emniyet kemerlerini takmaları konusunda dikkatli olup emniyet kemerlerin takılı olup olmadığını kontrol etmeden aracınızı hareket ettirmeyiniz. Çocukların araca binmesi ve indirilmesi anında herhangi bir kazaya meydan vermemek için sizlere söylenen talimatlara kesinlikle uyacaksınız. Hepinize kazasız belasız bir yıl diliyorum" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Vekili Burak Bozlak, konuşmasında salondaki misafirleri selamlayıp hayırlı ve kazasız sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diledi.

Bozlak, konuşmasında "25.10.2017 tarihinde değişen okul servis araçları yönetmeliğinde araçlarda ve sürücülerde bulunması gereken özellikler ne ve açıktır. Bunlar kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş. Biz denetlemelerimizde fazla bir eksiklik görmedik. Ancak eksikliği olanlar hemen tamamlasınlar, denetlemelerimiz sık sık devam edecek, hem kendinizin hem de çocuklarımızın can güvenliğini asla riske atma hakkımız yoktur." dedi.

Şehir içindeki en büyük sıkıntının, öğrencilerin yaya geçidinin gerisinde indirilmesi ve öğrencinin aracın önünden devam etmesidir, diyen Bozlak, "Çocuklar, bunları bilmeyebilir, kurallara uymayıp hızlı giden araçlar var, asla çocuklarımızın can güvenliğini tesadüfe bırakamayız. Çocukları mutlaka yerinde indireceksiniz, aman gider diye uzakta bırakamazsınız. Servislerde müzik sistemi açılmayacak diye yazıyor, çocuklar istese bile siz müzik açmayacaksınız. Emniyet kemerlerine dikkat edeceksiniz, araç içi kamera sistemi mutlaka olacak." 

Bozlak, konuşmasının sonunda araç plakaları ve yetki belgeleri konusunda da bilgilendirmede bulunup, salondaki sürücülerden gelen konuyla ilgili soruları da yanıtladı.

Programın kapanış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, toplantıyı düzenleyenlere teşekkür edip, toplantının hayırlı olmasını dileyerek, "Boyabat'taki görevim bir ayı dolmak üzere, inşallah ağız tadımızla bir eğitim öğretim dönemi geçiririz. Peygamber efendimiz 'Tedbir, kazayı yüzde yetmiş engeller' demiş. Sizden ricada bulunuyorum mümkün olduğu kadar kurallara uyalım. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, can taşıyoruz. Demem şudur Allah korusun, kuralsızlık yüzünden telafisi olmayan bir kazaya sebebiyet verirseniz, kanunun verdiği ceza bile içimizi rahatlatmaz, ömür boyu vicdan azabı çekeriz. O yüzden bizi böyle durumlarla karşı karşıya getirmeyin. Allah hepinizin yardımcısı olsun." ifadelerinde bulundu.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2019, 13:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 5 yıl Önce

daha sinyal vermesini bilmeyen ler var duyurulur.

vatandaş...
vatandaş... - 5 yıl Önce

servisleri kullanan öğr. ve öğr. velilerininde uyması gereken kurallar vardı.
öğr. tam saatında servislerine binmeli ve bindirilmelidir.
geç kalınan en küçük zaman dilimi, büyük bir zaman dilimi oluşur,derslere geç kalmada ve şoförlerin sürat yapmada sorunlar oluşturur.
önemli bir kural olarak bu durumları gözardı etmemek gerekir.

SIRADAKİ HABER

banner115