Boyabat'ta Taekwondocuların sınav heyecanı

BOYABAT'TA TAEKWONDOCULARIN SINAV HEYECANI

Türkiye Taekwondo Federasyonunun talimatlarına göre yapılan 2019  yılının son kuşak sınavı, Boyabat İlçe Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Sporcular istenilen teknikleri başarı ile yerine getirmelerinin sonucunda bir üst kuşak seviyesine terfi ettiler.

Durağan ve Boyabatlı Taekwondocuların katıldığı kuşak sınavında 66 sporcu bir üst kuşağa terfi etti. Sporcuların sınav sonrasında, sınav komisyonu tarafından verilen başarı belgeleri ve yeni kuşakları ile çok mutlu ve heyecanlı oldukları görüldü.

Taekwondo İl Temsilcisi Milli Takım Antrenörü Şaban Değermenc’nin gözetiminde gerçekleştirilen sınavda, Sinop Taekwondo Bölge Antrenörü Barış Tosun, İl Hakem Kurulu Başkanı Dr. Fatih Şahin, Boyabat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Usta, As Başkan Mehmet Maviş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Tosunoğlu, Durağan Antrenörü Osman Yıldırım, sınav komisyonu üyesi olarak değeğerlendirmelerde bulundular.

Sınav Komisyon Başkanı Barış Tosun  sınav sonunda yaptığı değerlendirmede; "İlimizin lokomotif  branşlarından Taekwondo alt yapıda ki sporcu gelişimi için çalışamalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Boyabat’ta Taekwondo sporunu ilçenin lokomotif sporu  olma adına alt yapı çalışmalarımız sağlam adımlarla devam etmektedir . Sporcularımızı dörder aylık arayla senede üç dönem sınav yapmaktayız. Her sınav sonrası çocuklarımızın gelişimlerini gözlemlemekteyiz. Bu sınavlarda gelişim gösteren sporcularımız ilimizi temsil edecek seviyeye gelmelerinin ardından yarışmacı takımımıza dahil ediyoruz. Bu yıl bir çok Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda Boyabat’lı taekwondocular ilimizi ve ilçemizi temsil ettiler.     

Taekwondo sporu; Ailelerimizin çocuklarını hem spor, hem de Taekwondonun temeli olan saygı, sevgi ve disiplin melekelerinin gelişimi için tercih ettikleri bir spor branşı. 2020 yılında güzel işlere sahip takım olacağız inşallah.

Bize çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Boyabat Belediye Başkanım Şefik Çakıcı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürüm Faruk Erdem, kulüp  yönetimime ve  bizleri yalnız bırakmayan sporcu ailelerimize çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Taekwondo çalışmaları Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde İlçe Spor Salonunda Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri devam etmekte olup, 6 yaş ve üzeri her vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği ifade edildi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2019, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115