Boyabat'ta kapanan köy yolları açıldı

Boyabat'ta kapanan köy yolları açıldı

Boyabat'ta kapanan köy yolları açıldı

Boyabat'ın yüksek bölgelerinde kar yağışı sonrası kapanan köy yolları açıldı.

Sinop'ta başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte 21 Aralık 2021 Salı günü Boyabat'ta Kurtlu, Yeşilçam, Günpınar, Paşalıoğlu, Gökçukur köyleri ulaşıma kapanmıştı. Ulaşıma kapanan 5 köyün yolu Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı.

3 Greyder, 2 Beko - Loder, 1 kar bıçaklı kamyon, 1 pikap ve 13 personel ile kapalı köy yollarına müdahale eden Boyabat Özel İdare ekipleri köy yollarını ulaşıma açtılar.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl konuya ilişkin yaptığı açıklamasında ; “Vatandaşların mağdur olmaması için ulaşımın sağlanamadığı köy yollarını açmak üzere, 7 gün 24 saat ihtiyaç duyulduğumuz her noktada olacağız.” dedi. 

Çınkıl, yerinde takip ettiği çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Mesai arkadaşlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti, işlerinde kolaylıklar diledi. 

Çınkıl; “ Kar yağışının olumsuz etkileri devam ettiği sürece vatandaşımızın yanındayız !”

Merkez’de ve ilçelerde kar nöbetine devam edeceklerini ifade eden  Çınkıl; "Beyaz rahmetin zahmete dönüşmemesi için tüm ekiplerimiz ile birlikte teyakkuz halindeyiz. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte oluşması muhtemel sorunlar, uygulanacak tedbirler için gerekli hazırlıklarımızı önceden planladık. Kar yağdığı andan itibaren tüm Özel İdare ekiplerimiz hazırdı. Vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet edebilmek adına, ilgili kamu kurumlarıyla, İlçe Özel İdare Müdürlerimizle, şantiye şeflerimiz ve muhtarlarımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Kapalı olan 171 köy yollumuzu mesai arkadaşlarımın üstün başarı ve gayreti ile 147’sini kısa bir sürede açtık. Ulaşıma açılan her köyümüzde, gönül kapılarını bizlere açan kadirşinas Anadolu insanımızın sıcak muhabbeti, hayır duası bizleri karşıladı. İl genelinde; 20 greyder, 20 beko-loder, 6 kar bıçaklı kamyon, 2 loder, 11 hizmet aracı – pikap, 1 akaryakıt aracı ile sahadayız. Ayrıca ihtiyaç halinde loder, ekskavatör ve dozerler ile de takviyelerde bulunuyoruz. Kar yağışının olumsuz etkileri devam ettiği sürece vatandaşımızın yanındayız. Şu anda sadece 24 köy yolumuzda temizleme çalışmaları devam ediyor. Onları da en kısa sürede açmak için canla başla çalışıyoruz.” dedi.

Öte yandan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, kapalı köy yollarının bilgisini kamuoyu ile anbean paylaşılacağını duyurdu.

-Boyabat Sesi


 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2021, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115