Boyabat Devlet Hastanesi'ne bilgisayarlı görme alanı cihazı alındı

Boyabat Devlet Hastanesi'ne bilgisayarlı görme alanı cihazı alındı

Boyabat Devlet Hastanesi'ne bilgisayarlı görme alanı cihazı alındı

Sinop'un  Boyabat İlçesi 75. Yıl Devlet Hastanesi'ne, göz tansiyonunu ölçerek göz hastalıklarının erken teşhisini sağlayan "Bilgisayarlı Görme Alanı Cihazı '' satın alındı.

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada cihazın göz hastalıklarının yanısıra nörolji ve beyin cerrahi hastalıklarının tanı ve takibinde de kullanıldığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi '' Görme alanı cihazı merkezi ve çevresel görme kalitesini test eder.Bilgisayarlı Görme alanı cihazıgöz tansiyonu (Glokom) takibinde ,Glokom hastalığında hastaların görme kayıplarının ilerlemesini gözlemek için kullanılırlar. Glokom (göz tansiyonu), göz içi basıncının görme sinirini tahrip edecek kadar yükselmesi nedeniyle görme kaybına yol açan bir hastalıktır. Normal bir gözde göz sıvısı devamlı olarak üretilir ve dengeli bir şekilde emilerek boşaltılır. Bu testler glokom, retina hastalıkları ve nöroftalmolojik hastalıklarda özellikle kullanılır.

İlaç yan etkileri takibinde ,Bazı nöroloji ve beyin cerrahi hastalıklarının tanı ve takibinde kullanılır.''

Görme alanı cihazı dışında katarakt ameliyatı sonrası mercek kirlenme ve yağlanmasının temizlenmesi işleminde kullanılan, yağ lazer cihazının da hastaneye kazandırıldığı öğrenildi.

-Boyabat Sesi


 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2021, 13:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabatlı
Boyabatlı - 2 yıl Önce

Önceki dönemde alınan cihazları kullanabildinizmi. Yeni hastaneye geçerken bakanlıktan ayrılan ödeneğin ne kadarını kullanabildiniz.

Hasta
Hasta - 2 yıl Önce

Bu dönem Sinopa 5 uzman Türkeliye 1 pratisyen atanmış. Boyabata niye yok. Üroloji hastaları dışarı gidiyor.

SIRADAKİ HABER

banner115