Boyabat'ta Atatürk'ün Ölümünün 80. Yıldönümü Anma Töreni

Boyabat ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. Yıl dönümümü dolayısıyla tören yapılıp, çeşitli etkinliklerle anma programları düzenlendi. 

Boyabat'ta Atatürk'ün Ölümünün 80. Yıldönümü Anma Töreni

Boyabat ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. Yıl dönümümü dolayısıyla tören yapılıp, çeşitli etkinliklerle anma programları düzenlendi. 

İlk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy ve Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından çelenklerin sunumuyla başladı. Saat 09.05'te ilçe merkezindeki hoparlörlerden sirenlerin çalması ile saygı duruşunda bulunuldu. Çelenk Sunma töreni İstiklal Marşı'nın okunuşuyla sona erdi. 

Atatürk'ü anma programı Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılan etkinliklerle devam ettirildi. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hamit Tekin Ortaokulu ve Yeşilyurt İlkokulu tarafından birlikte hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşu ile başladı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hamit Tekin Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Çağla Çağlıyan Halaç yaptı. Halaç konuşmasında : "Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak ve anlatmak çok kolay bir iş değildir. O yüzden ben bu gün onu anlatmak yerine, onun sayısız eserlerinden sadece birine değinmek istiyorum. Şüphesiz ki hepimizin bildiği gibi onun en büyük eseri "Türkiye Cumhuriyeti"dir ve "Benim naçiz vucudum elbet bir gün toprak olacaktır, lakin Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyerek bu güzel esere olan tutkusunu dile getirmiştir. 

Bizler ve bizden sonraki nesiller de bu büyük eser için halkımızın bir vücut, Atatürk'ümüzün de bu vücut için bir baş olduğunu asla unutmamalıyız. Onu anlamak, anlatmak ve anmak ancak böyle mümkün olur. O da bizim gibi doğdu ve bedenen öldü, ama küçücük çocuklarımızın da söylediği gibi fikirleri ve eserleriyle sonsuza kadar kalbimizde yaşayacak. Ruhun şad olsun sevgili Atam ! Senin sevginle, senin onurunla, senin eserlerinle ve senin verdiğin gelecekle izindeyiz "
ifadelerinde bulundu. 

Program günün anlam ve önemiyle ilgili şiirlerin okunuşu, Atatürk'ün hayatıyla ilgili video gösterimi, oratoryo sunumu, Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi, bir resim yap çocuğum adlı gösteri ve ödül töreniyle sona erdi. Adı Mustafa Kemal adlı şiiri çok içten ve çok güzel okuyan Yeşilyurt İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Serpil Etyemez, salondaki izleyicilerden uzun süre alkış alarak tebrik edildi.

Törenlere İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Sezgin,İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, İlçe Jandarma Komutan Vekili Asts Bçv. Özay Topçu, Askerlik Şubesi Başkanı Astğm. Hasancan Meral, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Vekili Yaşar Çil, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar. Çelenk sunma ve anma programlarına Boyabat Sesi dışında hiçbir basın mensubunun katılmayışı dikkatleri çekti.

Haber : Mahmut Coşkun



 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2018, 13:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Davut Koçyiğit
Davut Koçyiğit - 5 yıl Önce

Hocam gelmek isterdim fakat en son 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramında kurumların yanlarında ajanda gibi taşıdıkları fotoğrafçıları bizim basın ve yayın kuruluşlarının temsilcilerine resim alma şansı bırakmadığı için gelmedim. Onlar kendileri çalsın kendileri oynasın bizim haber sıkıntısı gibi bir derdimiz yok. Egolarını tatmin etmek isteyenler için sahayı boş bıraktık.

SIRADAKİ HABER

banner115