Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü Milli Ağaçlandırma Gününe Hazır !

Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü Milli Ağaçlandırma Gününe Hazır !

Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü, "Milli Ağaçlandırma Gününe" Hazır !

Orman Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" projesi kapsamında etkinlikleri başladı.

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ilan edilen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" için hazırlıklarını tamamlayan Orman Genel Müdürlüğü, 7 coğrafi bölgede yer alan 28 Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde üretilen 83 milyon fidanın dağıtımına başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenecek etkinlik 81 il ve 922 ilçede aynı anda yapılacak. 15 ülke ile anlık olmak üzere toplamda 30 ülkenin de katılacağı etkinliktik kapsamında büyük bir sürpriz katıımcıları bekliyor olacak.

Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü saat 11.00’de düzenlenmesi kararı alınan "Milli Ağaçlandırma Günü" bu yıl da aynı tarihte yapılacak.

Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü de  Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Boyabat ve Saraydüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine toplam 3 bin 500 adet çam tohumu çimlendirme kitini teslim etti. Çam tohumu çimlendirme kitleri milli eğitim müdürlüğü yetkililerince önümüzdeki hafta karton saksılarıyla birlikte öğrencilere dağıtılacak.

Dağıtılacak tohumlar öğrenciler tarafından saksılarda fidana dönüştürülüp, bir yıl sonra oluşacak fidanların toprakla buluşması hedefleniyor. Bu şekilde çocuklar ve gençlerin ağaç sevgisi kazanmaları ve ormanlarımızın korunmasında daha bilinçli olmaları amaçlanıyor.

11 Kasım 2020 Çarşamba günü Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde 3 Ağustos 2020 tarihinde Boyabat İlçesi Koçak köyü mevkinde çıkan orman yangınında zarar gören alanlara İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve diğer protokol görevlilerinin de katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Boyabat Orman İşletme Müdürü Serkan Demir, kendisini ziyaret eden ilkokul öğrencisi Zehra Türkmen'e çam fidanı tohum çimlendirme kiti hediye edip, bir yıl sonra yetişecek çam fidanını toprakla buluşturmasını istedi.

Serkan Demir, açıklamasında insanlara ağaç sevgisinin çocuk yaşta kazandırılması gerektiğini söyleyerek, "Ağacı yeşili ne kadar seversek, ormanlarımızı yangın ve her türlü zarardan o kadar çok korumuş oluruz.11 Kasım 2020 Çarşamba günü vatandaşlarımızı fidan dikme etkinliğimize bekliyorum." dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2020, 18:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115