Boyabat'ın hava kalitesi iyileşmeye devam ediyor  

Boyabat'ın hava kalitesi iyileşmeye devam ediyor  

Boyabat'ın hava kalitesi iyileşmeye devam ediyor  

2019 ve 2020 yılllarında Türkiye'nin en tehlikeli havasının ölçüldüğü Boyabat'ta doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hava kalitesi iyileşmeye devam ediyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Hava Kalitesi ölçüm sonuçlarına  göre geçtiğimiz yıllarda özellikle kış aylarında tehlikeli seviyelerde olan Boyabat Hava Kalitesi ilçede doğalgaz kullanım oranının artmasıyla birlikte iyileşmeye devam ediyor. Bu kapsamda Boyabat  Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme Ağında 22 Aralık 2023 11:00 itibariyle  ‘’67 HKİ  ‘’ ile   ‘’ Orta’’  Seviyede yer aldı. 7 günlük hava kalitesine bakıldığında ise ’’ 26 HKİ ‘’  ile ‘’ İYİ ‘’ seviyelere geldiği görüldü.

Boyabat hava kalitesinin  '' Açık havada yürüyüş yapmak için uygun, dışarıda piknik yapmak için uygun, bisiklet sürmek için uygun, Açık hava sporları için uygun sayılabilir bir hava.'' olduğu ifade edildi. 

Boyabat  2020 yılı içerisinde  hava kalitesinin en kirli olduğu  15 istasyon  arasında İstanbul Alibeyköy’den sonra ikinci sırada yer almış, 2019 yılı 12 Şubat’ta ise Türkiye’nin en tehlikeli havası ölçülmüştü. Ayrıca Sinop 2019 yılında hava kirliliğinine bağlı ölüm yüzdesi en yüksek 10 il arasında yer almıştı.

Boyabat'ta doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hava kirliliğinin daha da azaltılması ve ''Orta '' kategoriden '' İyi '' kategoriye geçmesi hedefleniyor. 

- Boyabat Sesi

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2023, 21:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakkı Cansever
Hakkı Cansever - 5 ay Önce

Kamu kurumları hâlâ doğalgaz dönüşümünü gerçekleştirmesi. Neden acaba? Havayı kirletmemek için önce kamu idareleri tedbir almak zorunda.

Ramazan MUSLU
Ramazan MUSLU - 5 ay Önce

BIRDE ÇÖPLÜK KALKSA DAHA TEMIZ OLURDU

Suat Savaş
Suat Savaş - 5 ay Önce

Yirmi gün önce memleketimde idim. Vatandaş dogalgaz sistemine geçmiş. Fakat resmi daireler geçmemiş. Kirli duman salınıyor.

SIRADAKİ HABER

banner115