Boyabat CHP Kadın Kolları Başkanlığından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" açıklaması !

Boyabat CHP Kadın Kolları Başkanlığından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" açıklaması !

Boyabat CHP Kadın Kolları Başkanlığından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" açıklaması !

8 Mart Dünya Kadınlar Günü! 

8 MART Dünya EMEKÇİ kadınlar gününun tarihçesi...
8 MART Dünya EMEKÇİ Kadınlar Günü; 129 KADIN İŞÇİNİN yanarak can verdiği EYLEMİ anma, insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, ekonomik, siyasi ve sosyal haklarının MÜCADELE GÜNÜDÜR. 

Dünya 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır.

Ve bu 21.yy da yaşadığımız ve geçmişten çokta farklı olmayan kadının kaderi...
Sadece Son 18 yilda6bin732 kadın erkekler tarafından öldürdü.

Sahi  8 Mart bir kutlama  havasindami olmalıydı veya bulunduğumuz bu yy da bizlere verilmiş olan haklarımızı korumak daha eşit şartlarda çalışmak, özümden,ozelimden kimligimden,kıyafetimden kısacası sebebsiz yere( ki) hiç bir sebeb bahane edilemez kadına yapılan  şiddeti tacizi tecavüzü...

Bizim ülkemizde de her yıl 8 Mart günü, kadınların kitlesel, coşkulu bir araya gelişleri ile kutlanır. Ancak maalesef dünya üzerinde olduğu gibi ülkemizde de  kadın cinayetleri, şiddet, istismar, kadın düşmanlığı dört bir taraftan etrafımızı sarıyor. Her güne yeni bir kadın cinayeti ile uyanıyoruz. Her geçen gün bir başka kadın kardeşimiz için ses çıkarmak zorunda bırakılıyoruz. Bir kadın kardeşimizin peşine düşerken bir diğerinin haberini alıyoruz. Görüyoruz ki bu ülkede bir kadın katliamı var. Yaşam hakkımızı gaspedenlere, özgürlüğümüzü kısıtlayanlara, bizi yalnızlaştımaya çalışanlara tüm cezalar çok görülüyor; kızkardeşlerimizin katilleri sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Biliyoruz ki onlara da cesaret veren, koruyan kollayan birileri var.

Tüm bu erkek egemenliğine karşı birlikte olmanın, yan yana mücadelenin en güzeli olduğunu da biliyoruz. Bir araya geldiğimizde ne kadar güçlü olduğumuzu her seferinde yeniden görüyoruz. Bu yüzden yan yana gelmekten korkmayalım kadınlar, her zaman olduğu gibi tüm kız kardeşlerimiz için ses olmaya devam edelim. Kendi emeğimizle kazandığımız haklarımızdan vazgeçmeyelim. Bilelim ki kadın kadının kurdu değil, yurdudur.

 Anneler babalar olarak kızlarımızdan sevgiyi şevkati değeri eksik etmeyelim.
Etmeyelim ki bizlerde bulamadıkları sevgiyi değeri başkalarında aramazsinlar.
Gelinliğinle girdiğin evden kefenle çıkarsın gibi saçma şekil sözler yerine,kalbimizin kapısı da evinin kapısıda her daim açık olacağını, koşullar şartlar ne olursa olsun yanlarında yakınlarında olacağımızı hissetirelimki,canimizla kanımızla saçının bir teline zarar gelmesini istediğimiz üzerlerine titredigimiz evlatlarımız, kendini adam zanneden erkeklerin hiç bir şiddetine maruz kalmasınlar.

 

Çocuklarımız anasız kalmasın, analarımız evlat acısıyla kavrulmasinlar.
Çünkü ancak bir araya gelirsek bu karanlıktan kurtulabiliriz.  
Bu şekilde birlikte en güçlü olduğumuz günlerden biri 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayabiliriz
Bu vesileyle tüm kızkardeşlerimin Dünya Emekci Kadınlar Günü'nü  kutlar...!

Maalesef  isimlerini saymakla bitmeyen kızkardeşlerimizin yandığı yakıldığı,  katledilen, tacize tecavüze uğrayan,şiddetin her türlüsüne maruz kalmış kardeşlerimi saygıyla anıyorum!
 
KADIN YAŞAM ÖZGÜRLÜK

BOYABAT CHP İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANI
AYŞE MELEK GÜNAL

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2021, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115