Boyabat Gençlik Merkezinden kan bağışı kampanyası

Boyabat Gençlik Merkezinden kan bağışı kampanyası

Boyabat Gençlik Merkezi, Kızılay Samsun Bölge Kan Bağış Merkezi ile işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kızılay Samsun Bölge Kan Bağış Merkezi ile Boyabat Gençlik Merkezi işbirliğiyle Boyabat ilçesi Beyazıt Camisi önünde kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, Boyabat Gençlik Merkezi olarak ilçedeki gençlerin toplumsal duyarlılığını artırma adına, zaman zaman çeşitli sahalarda faaliyetler düzenlediklerini ifade ederek, "Bu gün de kan bağışı kampanyası için Kızılayımızla işbirliği içindeyiz" dedi.

Köroğlu Boyabat Sesi muhabirine yaptığı açıklamada "Gençlerimiz bir fiil buradaki arkadaşlarla hareket ederek, onların o duygularına katkı sağlıyoruz. Gençlerimiz yapmış oldukları bu faaliyetlerinden memnun oluyorlar ve hassasiyetleri artıyor. Gençlerimizi bu tür yararlı diğer faaliyetlerimize de katılmalarını sağlayarak topluma faydalı birer birey olarak kazandırmaya çalışıyoruz.

Kan, hepimizin bildiği gibi alternatifi olmayan Allahu tealanın mucizevi yarattığı bir şey. Bir ünite kanla üç tane cana dokunabiliyoruz. Aynı şekilde düzenli olarak üç ayda bir kan veren bir fert, kalp krizi riskinden yüzde doksan kurtuluyor. Aynı şekilde ücretsiz olarak testlerini yaptırıp, herhangi bir sıkıntı olursa öğrenmiş oluyor. Kansere yakalanma riski azalıyor, hücrelerimiz yenileniyor daha bir çok sayamayacağımız faydaları var. Bir ünite kan deyip geçmeyelim, vereceğimiz bir ünite kan vatanı ve milleti için canını feda eden bir mehmetçiğe can olabilir. Bir anneye, bir evlada can olabilir. Gerekli hassasiyeti gösterelim. Boyabat bu anlamda gerçekten yardım konusunda hassas bir şirin Anadolu şehri, kasabası.

Ben buradan Boyabatlı hemşehrilerimize kalbi anlamda teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz bütün kampanyalarda bizlere destek veriyorlar.

Boyabat Sesi'ne de göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum." ifadelerinde bulundu.

Kızılay Samsun Bölge Kan Bağış Merkezi'nin gezici kan bağış aracı ekip doktoru Dursun Bektaş, "Sinop'un Boyabat ilçesine kan bağışı kampanyası amacıyla gelmiş bulunmaktayız. Mevsim şartları, havaların soğukluğu ve pandeminin etkisiyle azalan kan bağışı stoklarımızı tamamlamak amacıyla duyarlı Boyabat halkından da her zaman olduğu gibi gerekli ve yeterli ilgiyi görüyoruz. Teşekkür ediyoruz herkese. 18 - 65 yaş arası, herhangi bir sağlık problemi olmayan herkesi kan bağışına davet ediyoruz." dedi.

Kan bağışı kampanyasının 7-10 Mart tarihleri arasında olmak üzere dört gün süreyle devam edeceği öğrenildi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2021, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115

banner124

banner138