Boyabat İnönü İlkokulu restorasyonu başlıyor

Boyabat İnönü İlkokulu restorasyonu başlıyor

BOYABAT'TA TARİHİ İLKOKUL BU GÖRÜNTÜLERDEN KURTULUYOR

Boyabat'a 1929 yılından beri hizmet eden ve 2017 yılında alınan kararla boşaltılan İnönü İlkokulu ile ilgili somut adım atıldı.

Boyabat'ın Büyük Meydan İlk Mektebi olarak bilinen tarihi İnönü İlkokulu 2017 yılında alınan kararla boşaltılmış ,içerisinde uyuşturucu madde kullanıldığı,alkol alındığı,kimliği belirsiz kişilerin okula zarar verdiği yönünde şikayetler artmıştı.Bu kapsamda yeni bir proje ile hayata geçirlmek istenen Tarihi Boyabat İnönü İlkokulu 2021 yatırımları içerisinde yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın himayelerinde gerçekleşecek olan Boyabat “İnönü İlkokulu Restorasyonu Yapım İşi” 2021 yılı yatırımları içerisinde kendisine yer buldu.

Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayıyla; rölöve, restitüsyon, restorasyon güçlendirme ve zemin etüdü projeleri hazırlanacak olan tescilli yapının 2021 yılı içerisinde ihale edilerek projenin yapımına başlanması planlanıyor. 

Konu ile ilgili açıklamalarda  bulunan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı; “ Boyabatımızın geçmişini yaşatan, geleceğini inşa eden projeler bir bir hayata geçtiği için mutlu ve gururluyuz. Şehrimizdeki birçok hemşehrimizin sıralarında eğitim gördüğü, unutulmaz anılarının bulunduğu Tarihi Okulumuz, 2021 yılı içerisinde ihale edilerek, ihtişamlı görünümüne yeniden kavuşacak inşallah. Projenin hayata geçirilmesi için gece gündüz mesai harcayan Milletvekilimiz Sn.Dr.Nazım Maviş’e göstermiş oldukları özveri için şahsım ve Şehrim adına yürekten teşekkür ediyorum. Boyabat’ımıza hayırlı uğurlu olsun” sözlerine yer verdi. ''

-Boyabat Sesi
 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2021, 13:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Boyabatli
Boyabatli - 3 yıl Önce

Başka okul yok mu derken ....onun gibi okul yok tabiiki .Boyabat in ilk okullarından biri o tarih kokan çocuklarımızın okuduğu okul .içler acısı görünümünden bir an önce kurtulması gerekli.....

temme
temme - 3 yıl Önce

aman aman ne onemli birsey sanki baska okul kalmadi. bu millete adam akilli hizmet getirin. Yollar berbat. Dogru duzgun yetiskinler icin park dahi yok. Bu belediye baskani, hicbir hizmet getirmiyor vatandasa. Sokaklar copten gecilmiyor. Copculer nerede? Baskan nerede? Ilce baskani nerede? Kor musunuz? Erdogan'a sikayet edecem hepinizi.

SIRADAKİ HABER

banner115