Boyabatlı genç çizerlerden büyük başarı

Boyabatlı genç çizerlerden büyük başarı

BOYABATLI GENÇ ÇİZERLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Marmaris Kent Konseyi tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Eko-kırım kıskacında Marmaris” konulu karikatür yarışmasında ünlü karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu’nun öğrencileri ödüllerin yarısını kazanarak büyük bir başarıya daha imza atttılar.

Boyabat Bilim ve Sanat Merkezi Karikatür Atölyesi’nde Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu ile çalışan Boyabat Fen Lisesi öğrencisi Yiğit Eren Cısdık yarışmada 7500 TL değerinde “Türkiye İkinciliği”ni kazanırken Aşkın Ayrancıoğlu’nun Sinop Bahçeşehir Koleji-Anadolu Lisesi öğrencisi Didar Aşkın Ayrancıoğlu da yarışmada 5000 TL değerindeki “Türkiye Üçüncülüğü”nü kazandı.

Ayrancıoğlu’nun Boyabat Biim ve Sanat Merkezi Karikatür Atölyesi’nde eğitim gören Mehmet Albayrak Hafız İHO öğrencisi Zeynep Ebrar Alkan da yarışmanın 2500 TL değerinde “Mansiyon Ödülü”nün sahibi oldu.

Çevre talanı ve ekolojik katliamlara dikkat çekmek için düzenlenen yarışmada Türkiye’den 12-18 yaş arasındaki gençlerin eserleri yarıştı. Jüri üyeliklerini ünlü çizerler Cemil Cahit Yavuz, Gürcan Özkan, Yılmaz Aslantürk, Ayşen Baloğlu, Kürşat Coşgun, Akdağ Saydut ve Behzat Taş'ın yaptığı yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı 27 Ocak Cumartesi günü Marmaris Belediyesi Armutalan Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te yapılacak.

Değerlendirme sonucu ödül kazananlar şu şekilde belirlendi: Birincilik ödülü: Alara Karakoç (10.000 TL) İkincilik ödülü: Yiğit Eren Cısdık (7.500 TL) Üçüncülük ödülü: Didar Aşkın Ayrancıoğlu (5.000 TL) Mansiyon ödülü: Zeynep Ebrar Alkan (2.500 TL) Mansiyon ödülü: Dilay Moura: (2.500 TL) Mansiyon ödülü: Aidin İmanaliev: (2.500 TL)

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2024, 10:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Durağan
Durağan - 4 ay Önce

tebrikler başarılı öğrencilerimiz yolunuz açık olsun.

SIRADAKİ HABER

banner115