Boyabat Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu’ndan anlamlı proje

Boyabat Vilayetler Birliği Anaokulu tarafından gerçekleştirilen ‘’ Barışa Uçan Kuşlar Projesi ‘’ barış ve birlik mesajı verdi.

Sinop’un Boyabat İlçesinde 02 Mayıs Perşembe günü Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Öğrencileri , öğretmenleri tarafından, öğrencilerde ve ailelerinde barışa, umuda yönelik farkındalığı arttırmak, savaş mağdurlarının yalnız olmadıklarını göstermek amacıyla ‘’ Barışa Uçan Kuşlar Projesi ‘’ gerçekleştirildi.  15 Temmuz Şehitleri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirlen programda,  öğrenciler tarafından origami tekniği ile yapılan ve barışı simgeleyen turna kuşu sergilendi. Yüzlerce öğrencinin yaptığı kuşlarla barış ve birlik mesajı verildi.

15 Temmuz Şehitleri Kültür Merkezi’nde yapılan programda konuşan Proje Sorumlusu Öğretmen Havva Küçükbaş ‘’ Barışa Uçan Kuşlar Projesi ‘’ Stem Is Everywhere ‘’ ve ‘’ Sustaniable Schools ‘’  e Twinning projelerinin bir sosyal sorumluluk ve farkındalık ürünü olarak oluşturulmuştur. 

6 Farklı ülkenin ( Türkiye, Slovakya, Polonya, Hırvatistan, Yunanistan ve Litvanya ) yürüttüğü stem projeleri ile çocukların bilimsel düşünme becerilerini geliştirirken aynı zamanda da gerçek dünya problemlerine karşı çözümlerin üretilmesi sağlanmıştır. Kazandırılan hedefler sonucunda çocuklarımız dünyaya ve yakın çevrelerine karşı farkındalığı yüksek bireyler haline gelmeye başladılar. Bu doğrultuda biz 6 farklı ülkenin 14 öğretmeni olarak çocuklarımızın sadece bilimsel çalışmalarla değil, dünyada yaşanan bu zulmün ve kötülüğün son bulması için bir farkındalık yaratmak istedik.

Öğrencilerimiz ve onların ailelerinin desteği ile barışın, özgürlüğün ve umudun simgesi olan ‘’ Turna Kuşlarını ‘’ origami tekniği ile yapıp düzel dileklerde bulunmayı planladık. Çocuklar oyun oynasın, mutlu olsun, geleceğe umutla baksın istedik. Çocukların sesleri savaş alanlarında değil, oyun parklarında çınlasın ‘’ ifadelerine bulundu.

Poşetten yağmurluk, eski giysilerden yeni tasarımlar ürettiler. Poşetten yağmurluk, eski giysilerden yeni tasarımlar ürettiler.

Programa katılan İlçe Kaymakamı Enver Yılmaz  sergiyi gezerek emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

- Boyabat Sesi