Boyabat'ta "Yetişkinler ve çocuklara masallar" etkinliği

Boyabat'ta "Yetişkinler ve çocuklara masallar" etkinliği

Boyabat ilçesinde Boyabat Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, yetişkinlere ve çocuklara masallar" kültür etkinliği gerçekleştirildi.

Boyabat Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, TRT Radyo "Hayatın Sesleri" Programı sunucularından, "Cam Tavşan ve Bal Gibi" kitaplarının yazarı, Halk Bilimci, Masal Anlatıcısı Berfin Sıla Kepez tarafından Boyabatlı veli ve çocuklara "Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, yetişkinlere ve çocuklara masallar" adlı kültür etkinliği gerçekleştirildi.

Boyabat 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, anne ve babaların her akşam ya da haftada bir çocuklarına masal anlatarak, onların daha geleneksel ve yöresel yaşam tarzları olacağını düşünüyorum, dedi.

Berfin Sıla Kepez'e davetlerini kabul ederek gerçekleştirdiği program için teşekkür etti.

Halk Bilimci, Masal Anlatıcısı Berfin Sıla Kepez, sahne perdesinde görseller de kullanarak ünlü Türk masal kahramanları ve kendi yazdığı masallarını anlattı. Salondaki veli ve çocuklarla da diyalog kuran Kepez, masal kahramanlarının ses ve hareketlerini taklit ettirerek çocukların neşeli anlar yaşamasını sağladı.

Program sonunda Başkan Çakıcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser tarafından Berfin Sıla Kepez'e çiçek ve plaket sunuldu.

Kepez program sonunda okurlarına masal kitaplarını imzaladı.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2021, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115