Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hem Üretiyor, Hem Çare Buluyor

Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hem Üretiyor, Hem Çare Buluyor

Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hem Üretiyor, Hem Çare Buluyor

Boyabat'ta İlçe Kaymakamlığının Bizim Projemiz kapsamında Boyabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerince yürütülen "Boyabat'ın İsdihtam Haritası", "Orda Bir Köy Var Uzakta" ve "Çok Amaçlı Etkinlik Odası" projelerinin sunumu yapıldı.

"Orda Bir Köy Var Uzakta" projesi kapsamında ilçeye bağlı Dodurga Köyü'ndeki ihtiyaç sahibi bir aileye ulaşılarak Mobilya ve İç Mekan Tasarımı alanı öğretmenleri  ve öğrencileri tarafından ihtiyaçları giderildi. Bunun yanısıra okulun Metal Teknoloji Alanı Öğretmen ve öğrencileri tarafından da Yeşilyurt ve Sarıağaççayırı okullarına kale direkleri ve Yeşilyurt Köyü İlkokuluna ihtiyaç doğrultusunda metal kapı yapıldı.

İkinci proje olan "Boyabat'ın İsdihtam Haritası" kapsamında mesleklere göre ilçemiz istihdam kapasitesinin araştırılması yapılıp öğrencilerin ve iş arayanların bu meslekler hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanarak Boyabat'ın İsdihtam Haritası çıkarıldı.

Üçüncü Proje ise "Çok Amaçlı Etkinlik Odası" dır. Bu proje kapsamında okul öğrencilerine jimnastik, güreş, satranç, masa tenisi, dart gibi sporları yapabilmeleri için ortak alan oluşturularak öğrencilerin boş zamanlarında spor yaparak zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları amaçlandı. Bu projenin uygulanmasıyla disiplin proplemlerinin azaltılması hedeflendi.

Pgrama katılan İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, okul müdürleri ve öğretmenler projeleri inceleyip proje sorumlusu öğretmen ve öğrencilerden projeyle ilgili bilgi aldılar.

Kaymakam Aksoy, proje incelemeleri sonrasında "Emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür diyorum. Hem güzel ürünler üretmişler, hem de bu ürettiklerini ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara vererek bir başka gzelliğe imza atmışlar. Kendilerini kutluyor, bu tür çalışmalarının devamını diliyorum." ifadelerinde bulundu.

Program, protokol tarafından projelerde görev alan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2019, 16:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Günseli küçükbaş
Günseli küçükbaş - 5 yıl Önce

Çocuklarımızla gurur duydum başarılar dilerim

Ruhiye Kayra
Ruhiye Kayra - 5 yıl Önce

İSTİHDAM: çalışma, iş olanakları

Ruhiye Kayra
Ruhiye Kayra - 1 yıl Önce

Çocuklarımız için, çocuklarımızla yaptığınız doğrun yoldaki çalışmalar için sizlere teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Ruhiye Kayra
Ruhiye Kayra - 1 yıl Önce

Sayın Hocam, çocuklarımız için, çocuklarımızla yaptığınız bedensel ve beyinsel doğru yolu buldurabilecek çalışmalar için sizlere teşekkür eder saygılarımı sunarım.

SIRADAKİ HABER

banner115