Boyabat İlçesinde İlköğretim Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı. 

Boyabatİ İlçesinde İlköğretim Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı. 

Boyabat ilçesindeki İlköğretim Haftası etkinlikleri hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayıp Dumlupınar İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. 

İlköğretim Haftası etkinlikleri Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan tarafından çelenk sunumu ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla başladı. 

Kutlama programı Dumlupınar İlkokulu'da devam etti. Buradaki kutlamalar da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla başlayıp günün anlam ve önemini dile getiren şiirlerin okunuşu, anaokulu öğrencilerinin gösterilerini sergilemeleri ve şarkıların söylenişiyle devam etti. 

Günün anlamı üzerinde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Atatürk ''Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır'' diyerek bizlere önemli bir görev yüklemiştir dedi. 

 

Özkan, sözlerine devamla "Aynı zamanda '' İlim Çin'de de olsa gidip onu öğreniniz'' diye buyuran bir peygamberin ümmeti olarak eğitim konusunda çaba göstermek sorumluluğu üzerimize yüklenmiştir. 
 

Gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Kuşak çatışmaları yaşanırken anne çocuk,dede torun arasında biz ;çocukları, gençleri anlamak sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız.Amacımızı bilgi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran,bulabilen bilgiyi paylaşabilen,teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik. öz güvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.
 

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler sizler okulumuzda tek kişilik sıralarda ,çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek istediğimiz çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır.

Devletimizin bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil eğitim yönünden de gelişmesi için imkanlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız ,başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız. 

Bizler Boyabat eğitim ailesi olarak geçtiğimiz eğitim öğretim yılında bir çok farklı alanda başarılar elde ettik. İdarecilerimizin,öğretmenlerimizin,öğrencilerimizin üstün gayreti ile velilerimizin de desteği ile sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal alanda bir çok başarı kazandık. Geçtiğimiz hafta itibariyle başladığımız 2019-2020 eğitim öğretim yılında da inşallar aynı şuur ve bilinçle Boyabat eğitim ailesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının,öğrencilerimize,öğretmenlerimize,yöneticilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diler,sevgi ve saygılarmızı sunarım.İlköğretim haftamız kutlu olsun."
dedi.

İlköğretim Haftası kutlama programına İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, İlçe Müftüsü Mehmet Evirgentürk, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar. 

Mahmut Coşkun


 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2019, 20:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 5 yıl Önce

o çocuklar neden ayakta bekletiliyor?

SIRADAKİ HABER

banner115