Boyabat'ta 250 adet keklik doğaya salındı

Boyabat'ta 250 adet keklik doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün çiftliklerinde üretilen kınalı keklikler, Sinop'un Boyabat ilçesinde doğaya bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce tabiatı ve yaban hayatını desteklemek maksadıyla hayata geçirilen “2021 Yılı Kanatlı Av Hayvanı Tahsis Programı” kapsamında bu yıl İlçemizde 1000 adet Keklik ve 500 adet Sülün'ün doğaya bırakılması hedefleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce belirlenen mevkilere ilk etapta 25'er adet olmak üzere toplamda 250 adet keklik gerçekleştirilen törenle doğaya bırakıldı.

İlçe kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, doğayı koruma adına bu tür faaliyetlerinin devam edeceğini ve takipçisi olacaklarını söyleyerek,

"Hayvanlar doğamızın süsü. Özellikle kırsal alanlarımızda olmazsa olmazlardan bir tanesi. Maalesef geçmişte çok kötü bir şekilde kaçak avcılık yapılmış. Şu güzel doğanın her tarafında keklik olması gerekiyor. Su var, tarımsal alanlar var, kayalıklar var. Ama maalesef eskiden her tarafında keklik olan bu bölgede keklik kalmamış. Biz inşallah şimdi keklik sürüsü salacağız. Vatandaşlarımızdan beklentimiz, bunlara sahip çıkmaları. Çünkü buralar onların, bu hayvanların sesi bile korumak için yeterlidir.

Biz başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, sayın bakanımıza ve bunda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Doğayı koruma adına bu tür faaliyetler gerekli ve doğru bir uygulama. Biz de her alanda denetimlerimizi yapacağız. Bu hayvanların kaybolup gitmesine müsaade etmeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Bölgede keklik popülasyonunun korunması için yeni bir açıklama yapılana kadar av yasağı getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10.Bölge Müdürlüğü Boyabat Şefliği Vekili Ahmet Gökgün'den edinilen bilgiye göre doğaya bırakılan kekliklerin 14 haftalık olduğunu, bunların doğaya adapte olup nesillerini devam ettirmelerini amaçladıklarını söyleyerek,"Kesinlikle kaçak avcılığa müsaade edilmeyecektir, kaçak avcılara 2000-3000 lira idari yaptırım cezası, artı keklik başına da 850 lira tazminat cezası uygulanacaktır." dedi.

Doğaya keklik bırakma törenine  İlçe kaymakamı Mehmet Nuri Çetin'in yanısıra İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Nihat Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Şube Müdürlüğü görevlileri, muhtarlar ve diğer ilgililer katıldılar.

Mahmut Coşkun

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2021, 17:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sefo6157
Sefo6157 - 3 yıl Önce

İyi güzel de kendisini avcı sanan müsvettelerden nasıl koruyacaksınız?

SIRADAKİ HABER

banner115