Esnafa Sevindirici Haber

Esnafa Sevindirici Haber

Esnaf kredilerinde sevindirici haber 

Esnaf kredilerinde önceki borcun kapatılma zorunluluğu kaldırıldı.

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cemal Gürsel Öz, esnaf kefalet kredilerinde, önceki borcun kapatılma zorunluluğunun tamamen kaldırıldığını söyledi.

Başkan Öz: “Esnafın kefalet kredilerinde önceki borcun kapatılma zorunluluğu tamamen kaldırıldı. Esnafımız kredi kullanırken bu zorunluluktan dolayı sıkıntı çekiyordu” dedi. 

ÖDEMELERDE GECİKME OLMAMALI 

Cemal Gürsel Öz sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz kefaletiyle Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kooperatif kredileriyle ilgili olarak, bu yıl içerisinde Bankaca yapılan düzenlemeyle, kredi borcu bulunan ve şahıs üst limiti dahilinde tekrar kredi kullanmak isteyenlerin mevcut kredi bakiyesini kapatmaları istenmekteydi. Konuya ilişkin Merkez Birliğimiz ve banka arasında yapılan çalışma neticesinde bu uygulamaya son verilmiş olup, kredi borcu bulunan ve tekrar kredi kullanmak isteyenlere kredi borç bakiyesi kapatılmadan şahıs üst limiti dahilinde kredi kullandırımı yapılacaktır. Esnafımızın bundan sonraki ödemelerinde gecikmeye düşmemeleri  gerekmektedir.  Düştükleri takdirde; sicillerine işlenerek bir daha hiçbir bankadan kredi kullanamayacaklardır. Üyelerimize duyurulur. Emeği geçenlere teşekkür ederim

-Haber Merkezi


 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2019, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner115